Finanaciranje projekata

Vlada HNŽ-a za socijalne projekte izdvojila 65.000 maraka

Vlada HNŽ-a sa 65.000 maraka podupire projekte iz područja socijalne politike  
Gospodarstvo / Novac | 05. 12. 2017. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko- neretvanske županije (HNŽ) u utorak je s predstavnicima trideset nevladinih udruga sklopilo ugovore o financiranju projekata iz područja socijalne politike za 2017. godinu.

Za financiranje projekata koji su odabrani nakon javnoga poziva u Proračunu HNŽ-a izdvojeno je 65.000 maraka, objavila je Vlada HNŽ-a na svojoj službenoj internetskoj stranici.

Pomoćnica ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a Janja Milinković istaknula je kako su pravo na dodjelu sredstava dobile registrirane udruge i humanitarne organizacije čiji se djelokrug rada odnosi na brigu i skrb o socijalno ugroženim i isključenim osobama na području HNŽ-a.

Sredstva su dodijeljena prvenstveno udrugama i humanitarnim organizacijama za projekte koji su, sukladno ciljevima i politici Hercegovačko-neretvanske županije, usmjereni na pružanje potpore osobama s invaliditetom u smislu prevladavanja prepreka u školovanju, rehabilitiranju, resocijaliziranju i profesionalnom educiranju.

Također, za pružanje potpore djeci i obiteljima u riziku od razdvajanja kojima je uslijed posebnih okolnosti potreban odgovarajući oblik socijalnih usluga, potom za promoviranje i zaštitu ljudskih prava, prava djeteta, zaštitu od nasilja u obitelji, pomoć žrtvama radnog eksploatiranja, trgovine ljudima i slično.

Sufinancirat će se i programi razvoja socijalnog poduzetništva, pružanja potpore starijim osobama s naglaskom na aktivnosti s ciljem osvješćivanja problema nasilja nad starijim osobama, te programi podizanja kvalitete života starijih osoba s ciljem njihovog zadržavanja u vlastitu domu.

Kopirati
Drag cursor here to close