Dobra vijest za porodilje

Vlada HNŽ: Majkama za vrijeme porodiljnog odsustva 80 posto plaće

Odlukom je utvrđeno pravo na naknadu plaće u ukupnom iznosu 80 posto plaće koju je žena-majka ostvarila u mjesecu prije stupanja na porodiljino odsustvo.
Gospodarstvo / Flash | 25. 10. 2017. u 18:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na današnjoj je sjednici u Mostaru usvojila Informaciju Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a o stanju u obrazovanju u školskoj 2017./2018. godini s aspekta pravnoga okvira, odgojno-obrazovnih procesa i ustanova, preko materijalnih i kadrovskih uvjeta.

U Informaciji, koja će biti upućena u skupštinsku proceduru, posebno je istaknuto kako je potrebno donošenje novih zakonskih propisa i podzakonskih akata, koji bi cjelovito i sustavno regulirali područje obrazovanja. Također, predložene su i mjere za poboljšanje stanja u obrazovanju usmjerene ka kvalitativnom poboljšanju i unaprjeđenju cjelovitog obrazovnog sustava.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je usvojila Odluku o utvrđivanju prava na naknadu plaće i visine naknade ženi-majci u radnom odnosu kod korisnika Proračuna HNŽ za vrijeme porodiljinog odsustva. Odlukom je utvrđeno pravo na naknadu plaće u ukupnom iznosu 80 posto plaće koju je žena-majka ostvarila u mjesecu prije stupanja na porodiljino odsustvo.

Na današnjoj sjednici, Vlada je prihvatila Nacrt Sporazuma o sufinanciranju izravne tehničke potpore Projekta Integriranog lokalnog razvitka (ILDP). Sudjelovanjem u Projektu Vlada će dobiti potporu kako bi bio afirmiran funkcionalan sustav za planiranje i upravljanje razvitkom.

Vlada je usvojila i Odluku o odobravanju utroška 210.000 KM za unapređenje rada medijskih kuća i redovito praćenje provedbe Programa rada Vlade i drugih institucija HNŽ-a, priopćeno je iz županijske Vlade. 

Kopirati
Drag cursor here to close