Ako imate išta na kartici ...

Visa povećava limit za beskontaktno plaćanje bez unošenja PIN koda na 90 BAM

Kompanija Visa objavila je da u Bosni i Hercegovini povećava maksimalni iznos za beskontaktne transakcije za koje nije neophodan unos PIN koda na 90 BAM.
Gospodarstvo / Novac | 13. 04. 2020. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Visa objavila je da u Bosni i Hercegovini povećava maksimalni iznos za beskontaktne transakcije za koje nije neophodan unos PIN koda na 90 BAM.

Ovo unaprjeđenje omogućava potrošačima da veće kupovine obave na jednostavan i efikasan način – prislanjanjem beskontaktne kartice, bez dodatnog ukucavanja PIN koda.

Limit za plaćanje na ovakav način uvećan je za 50 posto u odnosu na prethodni iznos od 60 BAM, što potrošačima u Bosni i Hercegovini olakšava obavljanje svakodnevnih transakcija.

Beskontaktna tehnologija omogućava najbrži, najprikladniji i najsigurniji način plaćanja za potrošače i trgovce, jednostavnim prislanjanjem kartice. Više od 41 posto transakcija u Bosni i Hercegovini se već obavlja beskontaktno, pa će ovo povećanje dodatno unaprijediti i ubrzati kupovinu.

"Potrošači vole da koriste "prisloni i plati metodu" jer je jednostavna, brza i sigurna, a znamo i da ljudima više nego ikad odgovara da plaćaju beskontaktno“, rekao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Europu.

''Uvijek smo bili posvećeni inovacijama i ideji da potrošačima i trgovcima omogućimo najbolje načine plaćanja. Drago nam je da povećanjem limita doprinosimo razvoju sigurne beskontaktne tehnologije u Bosni i Hercegovini'', dodao je Đorđević.

Visa cijeni podršku državnih institucija i platne industrije prilikom povećanja limita. Kompanija Visa će nastaviti usko da surađuje sa trgovcima i partnerima iz financijskog sektora, kako bi se sprovele neophodne tehničke izmjene na prodajnim mjestima.

Pored ovih pogodnosti, Visa servis za lako plaćanje pruža izuzetnu zaštitu i sigurnost prilikom upotrebe beskontaktnih kartica. Beskontaktne kartice imaju isti EMV sigurnosni čip kao i kontaktne kartice, a svaka transakcija uključuje jedinstveni jednokratni kod, koji onemogućava da se informacije iskoriste za krivotvorenje kartica.

Kopirati
Drag cursor here to close