EBRD

Uzeli smo 2,5 milijardi eura kredita

Šarović je poželio dobrodošlicu novoj šefici Ureda EBRD-a u BiH i naveo da je u 2019. BiH započela 19 projekata uz pomoć te institucije…
Gospodarstvo / Novac | 25. 09. 2019. u 11:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) namjerava u ovoj godini uložiti u Bosnu i Hercegovinu 300 milijuna eura, istaknuto je nakon sastanka ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića i nove šefice Ureda EBRD-a u BiH Manuele Naessl.

Naessl je naglasila da ta institucija ima dobru suradnju s Bosnom i Hercegovinom što je i pokazano organizacijom ovogodišnje Skupštine EBRD-a u Sarajevu.

Podsjetila je da je EBRD dosad u BiH plasirala 2,5 milijardi eura kredita, te da se tijekom svog mandata želi fokusirati na infrastrukturne projekte u BiH, kantone i gradove u oblasti komunalne infrastrukture, kao i na privatni sektor.

''Također, željeli bismo podržati i energetski sektor ulaganjem u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije koja mogu brzo biti izgrađena'', rekla je Naessl.

Šarović je poželio dobrodošlicu novoj šefici Ureda EBRD-a u BiH i naveo da je u 2019. BiH započela 19 projekata uz pomoć te institucije, dok je ukupan broj projekata EBRD-a u BiH oko 160.

''Kao guverner Bosne i Hercegovine pri EBRD-u ja sam optimista i vjerujem da će sljedeća godina biti jedna od najuspješnijih kad je u pitanju suradnja s tom financijskom institucijom'', rekao je Šarović.

Kopirati
Drag cursor here to close