Zakazan sastanak

Uprava Aluminija od banaka će tražiti povrat novca radnicima

Uprava Aluminija prvo će tražiti da se vrate odobreni minusi i druga zaduženja za radnike koji će ostati u Aluminiju u radnom odnosu i očekuje se kako će banke pristati na takvo rješenje
Gospodarstvo / Novac | 07. 09. 2019. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava Aluminija zakazala je za ponedjeljak sastanke s predstavnicima banaka koje su uzele  dio ili cijele otpremnine radnika ove tvrte kako bi podmirili tekuće minuse i druge obveze.

"Shvaćamo kako banke žele naplatiti svoja potraživanja, ali su trebale imati više sluha i razumijevanja za aktualnu situaciju. Te iste banke su do sada kroz kamate na kredite, odobrene minuse i brojne druge naknade od radnika Aluminija naplatile milijune maraka, ako ne i desetine milijuna. Uzeti im sada novac bez ikakva upozorenja i dovesti ove ljude u još goru situaciju nego što je to već slučaj je nepromišljen potez i pitanje oko kojega se mora postići kompromis", rekli su za Ero.tel sugovornici iz Aluminija.

Dodali su kako će Uprava Aluminija prvo tražiti da se vrate odobreni minusi i druga zaduženja za radnike koji će ostati u Aluminiju u radnom odnosu i očekuje se kako će banke pristati na takvo rješenje.

"Ti ljudi će i dalje imati plaću, moći će servisirati svoje obveze i ne vidimo razloga da im banke zatvaraju odobrene minuse i druga zaduženja. To ćemo čelnicima banaka pojasniti na sastanku u ponedjeljak i nadamo se kako će povući odluke koje su donijeli i ljudima vratiti njihov novac", zaključili su iz Aluminija.

Inače, do sada je isplaćeno više od 320 otpremnima i za tu svrhu je potrošeno više od tri milijuna maraka. Banke su bez prethodne najave odmah uzele veći dio toga novca želeći namiriti potraživanja po osnovu minusa na tekućim računima i drugim obvezama.

Ostaje za vidjeti hoće li svoju odluku promijeniti u ponedjeljak.

Kopirati
Drag cursor here to close