Odluka

U Posavskoj županiji povećan dječji doplatak

Odluka će se primjenjivati od 1. rujna ove godine.
Gospodarstvo / Novac | 29. 06. 2023. u 13:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Županije Posavske usvojila je na sjednici u četvrtak u Orašju Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju iznosa doplatka za djecu, kojom se dječji doplatak povećava na 60 maraka.

Kako su priopćili iz Vlade odluka će se primjenjivati od 1. rujna ove godine.

Rješenje stambenog pitanja

Vlada je utvrdila i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pomoći mladim obiteljima kod rješavanja stambenog pitanja.

Analizom Zakona o pomoći mladim obiteljima kod rješavanja stambenog pitanja te prilikom njegove primjene, pokazale su se određene manjkavosti, što je rezultiralo potrebom da se pristupi izmjenama i dopunama važećeg Zakona s ciljem stvaranja efikasnijeg i pravičnijeg zakonskog okvira, kaže se u obrazloženju županijske vlade.

Uz navedeno, Vlada je utvrdila Prijedlog zakona o plaćama i naknadama u tijelima vlasti Županije Posavske.

Usvojena je Uredba o naknadama sudaca i tužitelja u Županiji Posavskoj. Parlament Federacije BiH usvojio je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama sudaca i tužitelja u Federaciji BiH. Stupanjem na snagu navedenog Zakona stvorila se obveza Vladi Županije Posavske da donese poseban propis kojim bi se regulirala njihova prava, priopćili su iz Vlade.

Naknade za odmor

Pored toga, usvojena je Uredba o izmjenama Uredbe o naknadama troškova za službena putovanja i Uredba o izmjeni Uredbe o naknadama i drugim materijalnim pravima koja nemaju karakter plaće.

Ovim uredbama vrši se usklađivanje s Uredbom o naknadama troškova za službena putovanja na način da se izjednačavaju prava državnih službenika i namještenika uposlenih u županijskim tijelima državne službe s uposlenima u federalnim tijelima uprave.

Uz to, usvojena je Uredba o izmjeni Uredbe o plaćama, dodacima i naknadama policijskih službenika Županije Posavske.

Uredbom se vrši usklađivanje s Uredbom o naknadama troškova za službena putovanja na način da se izjednačavaju prava policijskih službenika Županije Posavske s uposlenicima u federalnim tijelima uprave.

Također, usvojena je Odluka o utvrđivanju visine naknade na ime korištenja godišnjeg odmora uposlenika korisnika Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu u iznosu od 615 maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close