Musk

Težak 192 milijarde dolara

Musk i Arnault su se mjesecima nadmetali za prvo mjesto na listi.
Gospodarstvo / Novac | 01. 06. 2023. u 20:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elon Musk je ponovno najbogatija osoba na svijetu, sudeći prema najnovijem Bloombergovom popisu milijardera.

Procjenjuje se da neto vrijednost izvršnog direktora Tesle i vlasnika Twittera sada iznosi oko 192 milijarde dolara, objavio je CNN.

Do sad je na prvom mjestu Bloombergove liste najbogatijih ljudi bio Francuz Bernard Arnault, izvršni direktor kompanije LVMH, sa 187 milijardi dolara.

Musk i Arnault su se mjesecima nadmetali za prvo mjesto na listi. Međutim, prema proračunima Bloomberga, Arnaultovo bogatstvo se smanjilo nakon što su dionice LVMH-a u srijedu zabilježile pad.

Arnault je preuzeo vodeću poziciju u prosincu prošle godine, kada je njegovo bogatstvo raslo zahvaljujući uspjehu prodaje luksuznih proizvoda. To je pomoglo u podizanju vrijednosti dionica LVMH-a.

LVMH, kao jedan od najvećih svjetskih konglomerata, dom je prestižnih brandova poput Louisa Vuittona, Diora i Celine.

Musk je, s druge strane, doživio izuzetno brz uspon na svjetskoj listi bogataša posljednjih godina, jer je njegovo bogatstvo izravno povezano s uspjehom proizvođača električnih automobila Tesla. Njegovo najveće bogatstvo dolazi od dionica te firme, u kojoj posjeduje oko 13 posto udjela, navodi Bloomberg.

Musk, međutim, nije povezan samo s Teslom. On je i izvršni direktor SpaceX-a, firme koja se bavi istraživanjem Svemira, i vlasnik je Twittera.

Dionice LVMH-a su ove godine porasle za 19,7 posto, dok su prošle godine dionice Tesle porasle za čak 65,6 posto.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close