Donesena odluka

Stolac: Usvojen Nacrt proračuna za 2018. godinu

Općinsko vijeće Stolac usvojilo Nacrt proračuna za 2018. godinu
Gospodarstvo / Novac | 01. 12. 2017. u 16:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Stolac /Arhiva Bljesak.info

Općinsko vijeće Stolac usvojilo je u petak Odluku o usvajanju Izvješća o izvršenju proračuna Općine Stolac za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2017. godine te Nacrt proračuna i Odluku o izvršenju proračuna za 2018. godinu.

Pomoćnica načelnika za financije i proračun Marijana Raguž istaknula je kako je Nacrt proračuna samo radni materijal i osnova za izradu prijedloga proračuna koji bi se trebao donijeti krajem prosinca 2017. godine.

Također, usvojena je Odluka o usvajanju Prostornog plana Općine Stolac za razdoblje od 2013. do 2023. te  Odluka o provođenju Prostornog plana općine Stolac za razdoblje od 2013. do 2023.

Prostorni plan Općine Stolac radio se prema novoj metodologiji i digitalnoj tehnologiji. Planom su utvrđeni uvjeti za uređenje općinskog područja, određeno korištenje, namjena, oblikovanje, obnova i sanacija građevinskog i drugog zemljišta, zaštita okoliša te posebno zaštita spomenika kulture i osobito vrijednih dijelova prirode u općini.

Općinsko vijeće imenovalo je Miroslava Marića, Jozu Matića i Asima Pitića za članove Općinskog izbornog povjerenstva Općine Stolac, te uputilo prijedlog na usvajanje Središnjem izbornom povjerenstvu BiH.

Koordinator grupe za izradu strategije Đuro Prkačin predstavio je Nacrt strategije razvoja općine Stolac u razdoblju od 2015. do 2024. godine, a o tom nacrtu otvorena je javna rasprava u trajanju od 30 dana, priopćeno je iz Ureda za odnose za javnošću Općine Stolac.

Kopirati
Drag cursor here to close