Povećanje od 22%

Sarajevski aerodrom bilježi rekordne rezultate

Gospodarstvo / Novac | 04. 09. 2017. u 09:45 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo tijekom kolovoza prošlo je 144.330 putnika, što predstavlja najveći broj usluženih putnika u jednom mjesecu u povijesti ovog aerodroma.

Ovaj podatak predstavlja povećanje od čak 22 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, priopćeno je iz press službe Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Također, u prošlom mjesecu obavljeno je ukupno 1.508 aviooperacija, što je za 20 posto više u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Kada je riječ o cargu, u prošlom mjesecu je otpremljeno 217.745 kg komercijalnog carga, odnosno 15 posto više u odnosu na isti mjesec 2016. godine.

Međunarodni aerodrom Sarajevo uslužio je u prvih osam mjeseci ove godine ukupno 668.338 putnika, što predstavlja povećanje više od 14 posto u odnosu na isti period prošle godine, te što je već više od ukupnog broja usluženih putnika u cijeloj 2013. godini.

Usporedni podaci ukazuju da je rast koji Međunarodni aerodrom Sarajevo bilježi u ovoj godini među najvećim u regiji.

Već u prvih sedam mjeseci ove godine, pet aviokompanija je započelo operacije s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, što direktno doprinosi jačanju ekonomske slike BiH i razvoju turističkih potencijala, ali i omogućava našim građanima sve širi izbor kada su u pitanju europske i svjetske destinacije.

Zbog svega toga, rukovodstvo Međunarodnog aerodroma Sarajevo planira infrastrukturne projekte i druga ulaganja, sve s ciljem daljih širenja kapaciteta Međunarodnog aerodroma "Sarajevo" i jačanja liderske uloge ovog poduzeća na bh. tržištu, priopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close