Agram grupa

Rođeni Mostarac najbogatija osoba na prostoru bivše Jugoslavije

Grgića zovu "kraljem osiguranja", a vrijednost Agram grupe procijenjena je na 2.8 milijardi dolara.
Gospodarstvo / Novac | 30. 12. 2022. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema najnovijoj listi, koju je objavio srbijanski Nedeljnik, a prenio Avaz, najbogatija osoba u regiji bivše Jugoslavije je rođeni Mostarac Dubravko Grgić, iz Agram grupe.

Grgića zovu "kraljem osiguranja", a vrijednost Agram grupe procijenjena je na 2.8 milijardi dolara. Grgić je rođen u 1957. godine u Mostaru, a nakon školovanja u Ljubuškom, seli u Zagreb gdje je završio Pravni fakultet 1979. godine.

U istoj godini zapošljava se kao odvjetnički vježbenik u odvjetničkom uredu Mirko & Ivica Grgić u Ljubuškom. Pravosudni ispit položio je 1981. godine te se u travnju iste godine upisuje u imenik odvjetnika. 1985. godine u Ljubuškom osniva odvjetničku pisarnicu "Grgić & Co".

Od 1993. godine upisan je u Hrvatsku odvjetničku komoru. U 2000. godini s kolegom P. Pupićem osniva advokatsko društvo Grgić & Pupić koje 2008. godine mijenja naziv u odvjetničko društvo Grgić & Partneri. U Društvu je član uprave i voditelj pisarnice Beč. Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici izabran je za profesora na Katedri za građansko pravo za nastavni predmet Pravo osiguranja navodi se u njegovoj službenoj biografiji.

Inače, listu 100 najbogatijih u regiji sačinili su eksperti dvije renomirane konzultantske firme koje rade na Njujorškoj burzi, a pri istraživanju su koristili najmjerodavnije multiplikatore Stern School of Business New York University, a u studiji su uključili i rezultate tržišnih transakcija u regiji i svijetu.

Iza Grgića slijede Miodrag Kostić, iz MK Grupe), te Miroslav Mišković iz Delta Holdinga sa 2.7 milijardi eura. U top 10 su još:

Silvio i Robert Kutić i Izabel Jelenić (Infobip, 2,5 milijardi eura, Hrvatska);

Mate Rimac (Rimac grupa, 2,2 milijarde eura, Hrvatska);

Emil Tedeski (Atlantic grupa, 1,6 milijardi eura, Hrvatska);

Petar Matijević (MI Matijević, 1,5 milijardi eura, Srbija);

Dejan Čakajac i Jadranka Stepanović (Mozzart, 1,3 milijarde eura, Srbija);

Dragan Šolak (United Group, 1,3 milijarde eura, Srbija);

Mile Ćurković (Plodine, 1,3 milijarde eura, Hrvatska).

Kopirati
Drag cursor here to close