Subvencioniranje

15 osoba u Rami dobilo 124.000 KM za rješavanja stambenog pitanja

Za sljedeću godinu najavljeno je povećanje izdvajanja na 200.000 maraka, a broj korisnika bit će povećan s 15 na 30.
Gospodarstvo / Novac | 20. 12. 2021. u 14:58

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Prozor-Rama ove godine je za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih izdvojila ukupno 124.000 maraka.

Kriterije za dobivanje tih sredstava ispunilo je 15 osoba s kojima je danas potpisan ugovor o subvencioniranju, priopćeno je iz Općine Prozor-Rama.

"Namjeravam raditi krov na kući i izraditi sobe za svoje troje djece na katu kuće u Varvari. Imam troje djece, dva dječaka koji idu u školu, a djevojčici je godinu i pol dana. Ovo mi puno znači, potpora je zaista dobra za mlade koji ovdje žive i rade. Zahvaljujem ovim putem načelniku i ljudima koji u Općini rade s njim. Mislim da ovo nije prvi put, u dosta navrata su pomagali drugima i meni", kazao je jedan od korisnika subvencije Ibro Hasanagić.

Za sljedeću godinu najavljeno je povećanje izdvajanja na 200.000 maraka, a broj korisnika bit će povećan s 15 na 30.

"Volio bih svakako da popravimo natalitet u općini Prozor-Rama. Jasno nam je da ovo neće spriječiti iseljavanje mladih, ali jednim malim dijelom ćemo ipak pomoći našim žiteljima. Ovo se posebno odnosi na mlade koji u Prozor-Rami žele živjeti i ovdje osnovati obitelj. Isti natječaj ćemo nastaviti već iduće godine, gdje će u uži krug ući 20 i više korisnika te ostvariti pravo na ovu subvenciju", kazao je općinski načelnik Jozo Ivančević.

Kandidati koji su ispunili uvjete za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih su Ilija Jurić, Tadija (Bože) Džolan, Davorka Džolan, Ivana Bešker, Ibro Hasanagić, Josipa Ostojić, Marina Rajič, Ante Baketarić, Darijo Miličević, Josip Baketarić, Džanan Mahmutbegović, Sead Berić, Ruža Jurić, Marina Anić i Karolina Pavković.

Kopirati
Drag cursor here to close