Trpanje

Proračun: SDA, HDZ, Velež i turska televizija uzeli najviše našeg novca

Gospodarstvo / Novac | 20. 07. 2022. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godine 2021. godine najviše novca iz proračuna "izvukla" je stranka SDA Sarajevo i to preko tri milijuna KM, objavio je portal Akta. Slijedi je FK Velež sa 2,4 milijuna KM, te stranke HDZ BiH sa 2,1 milijun KM i SDP BiH 1,7 milijuna KM.

Na popisu kojeg je objavila Akta, u proteklih se nekoliko godina pojavljuju uglavnom ista udruženja, ali i strana predstavništva.

Između ostalih tu su Turkiye Radyo Televizyon Kurumu Republika Turska - Predstavništvo TRT u BiH koje je povuklo iz proračuna 909.626 KM, ali i Bosansko-Hercegovačka željeznička javna korporacija osnovana za zajedničku dobrobit Federacije BiH i Republike Srpske kako bi uspostavila institucionaliziranu suradnju među entitetima.

Značajna sredstva dobio je veliki broj boračkih udruženja i saveza, a za razliku od prethodnih godina, na ovogodišnjoj listi uglavnom dominiraju sportska udruženja.

  / Tko je koliko dobio iz proračuna | Izvor: Akta

 

 

Reagiranje Veleža

 

Iz FK Veleža navode da je u iznos od 2.460.025 KM proračunskih sredstava uračunat i iznos uplaćen od strane UEFA-e, te FSBiH, na koji se ne obračunava PDV, a koji je prilikom predaje financijskog izvještaja svrstan pod budžetske prihode.

Na osnovu financijskih izvještaja za 2021. godinu koji su sačinjeni u skladu sa Zakonom, a koji su potom revidirani, prihodi FK Velež u 2021.godini iznosili su 4.099.932 KM.

Na osnovu navedenog evidentno je da je pored prihoda iz proračuna tijekom  2021.godine (556.000 KM) u iznos od 2.460.025 KM uračunat i iznos uplaćen od strane UEFA-e, te FSBiH, na koji se također ne zaračunava PDV.

Kopirati
Drag cursor here to close