5 do 10 pfeninga

Poskupljuje gorivo u Republici Srpskoj

Pritisnuti visokim ulaznim cijenama, maloprodajni distributeri naftnih derivata primorani su da povećaju cijene od 0,05 do 0,10 KM po litru, u zavisnosti od regije.
Gospodarstvo / Novac | 17. 07. 2023. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Republici Srpskoj doći će do povećanja cijena naftnih derivata na benzinskim crpkama od 0,05 do 0,10 KM po litru, u zavisnosti od regije, priopćeno je iz Grupacije za promet nafte i naftnih derivata Gospodarske komore Republike Srpske.

Kako su naveli, u proteklih mjesec dana na tržištu je zabilježen konstantan rast rafinerijskih cijena, koje se još nisu odrazile na maloprodajne cijene na benzinskim pumpama.

"Pritisnuti visokim ulaznim cijenama, maloprodajni distributeri naftnih derivata primorani su da povećaju cijene od 0,05 do 0,10 KM po litru, u zavisnosti od regije", kaže se u priopćenju.

Predsjedavajući Grupacije za promet nafte i naftnih derivata Gospodarske komore Republike Srpske Đorđe Savić istaknuo je da je uzrok poskupljenja rast cijena derivata na svjetskom tržištu, koji je prouzrokovan smanjenjem proizvodnje Rusije i Saudijske Arabije, kao i sezonski efekt koji je doveo do povećanja potražnje za naftnim derivatima u Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close