Oprez tržišta

Ponovo pale cijene nafte na svjetskom tržištu

Međunarodna referentna cijena nafte tipa brent iznosila je jutros 84,11 dolara po barelu nakon pada cijene za 0,46 posto
Gospodarstvo / Novac | 31. 01. 2023. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cijene nafte na svjetskom tržištu nastavile su padati u utorak zbog opreza tržišta dok investitori čekaju ishod sastanka grupe OPEC+ i odluku o kamatnoj stopi američkih Federalnih rezervi (FED), javlja Anadolija.

Međunarodna referentna cijena nafte tipa brent iznosila je jutros 84,11 dolara po barelu nakon pada cijene za 0,46 posto.

Američka referentna vrijednost West Texas Intermediate (WTI) trgovala se po cijeni od 77,45 dolara po barelu poslije pada cijene za 0,57 posto.

Očekuje se da će Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) i njeni saveznici, poznati kao OPEC+, održati panel u srijedu na kojem će 23-člana grupa nadgledati razvoj tržišta. Grupa će također preispitati proizvodne kvote, međutim, tržišna očekivanja su da će razina proizvodnje ostati nepromijenjena.

Grupa OPEC+ se dogovorila 4. prosinca 2022. godine da smanji proizvodnju za dva milijuna barela dnevno.

FED će također u srijedu objaviti odluku o kamatnim stopama zajedno s nekoliko drugih centralnih banaka u Europskoj uniji.

Kopirati
Drag cursor here to close