Šalju se u privatnu ustanovu u RH?

ZZO HNŽ rekao da će snositi troškove PET CT-a, ali ne i u Vitalisu?!

Ukoliko je osiguranik Zavoda upućen na predmetnu dijagnostičku pretragu izvan F BiH trošak pretrage prvi put, novom Odlukom, Zavod će snositi u punom iznosu
Gospodarstvo / Novac | 16. 11. 2023. u 20:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Poliklinika Vitalis odlučila odgoditi snimanja PET CT-a dok se ne potpiše ugovor sa nadležnim ZZO za pružanje usluge PET CT-a na teret istih'', navedeno je danas na stranicama poliklinike Vitalis.

Osmog studenog ZZO HNŽ obavijestio je da je izdvojio dodatna sredstava za plaćanje dijagnostičke usluge PET/CT za svoje osiguranike, nakon što je županijska Skupština dala suglasnost na Izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda (Rebalans I). Najavljeno je da će troškove dijagnostičke usluge PET/CT od sada za sve osiguranike ZZO HNŽ-a snositi u cijelosti bez obzira hoće li istu osiguranik dobiti u FBiH ili izvan FBiH.

Nakon obavijesti ZZO HNŽ-a na svojoj web stranici da isti snosi u cijelosti snimanje PET CT-a za svoje osiguranike, Vitalis navodi kako je dobio veliki broj poziva od strane pacijenata da izvrše dijagnostičko snimanje u njihovoj ustanovi.

''Ali su obaviješteni od strane ZZO HNŽ-a da isti ni na koji način ne snosi troškove snimanja PET CT-a u Poliklinici Vitalis iako na svojoj službenoj stranici tvrde suprotno. Naime, isti pišu jedno a rade drugo, odnosno mahom onkološke bolesnike šalju u privatnu ustanovu u Republici Hrvatskoj u kojoj plaćaju znatno višu cijenu po proceduri nego što je to u poliklinici Vitalis. Zašto, procijenite sami'', kažu iz Vitalisa.

S Obzirom da je ova procedura potrebna najtežim i najugroženijim pacijentima, navode, oni kao ustanova nisu spremni privatno naplaćivati pacijentima i gurati ih u dodatne enormne troškove pa je Poliklinika Vitalis odlučila odgoditi snimanja PET CT-a dok se ne potpiše ugovor sa nadležnim ZZO za pružanje usluge PET CT-a na teret istih.

''Očekujemo da će pružanje usluge PET CT-a otpočeti u što kraćem roku'', navode iz Vitalisa.

Video: Dr. Goran Đuzel: Poliklinika Vitalis osposobljena je za sve zahtjeve moderne medicine
Kopirati
Drag cursor here to close