Izrazio zadovoljstvo

OS BiH organizirao svečanost - ukinuta diskriminacija u visini vojnih mirovina u FBiH

Organizirana je svečanost povodom ukidanja diskriminacije u visini vojnih mirovina u FBiH
Gospodarstvo / Novac | 12. 02. 2024. u 14:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR OSBIH / Svečanost povodom ukidnaja diskriminacije

Umirovljeni pripadnici Oružanih snaga BiH su organizirali svečanost povodom stupanja na snagu novog Zakona o ujednačavanju mirovina u FBiH, ostvarenih po Zakonu o službi u OS BiH, 12.02.2024. godine, u Domu OS BiH.

Na svečanosti su nazočili ministar obrane BiH Zukan Helez, zamjenik načelnika ZŠ OS BiH general Mirsad Ahmić, Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, te bivši i sadašnji pripadnici OS BiH.

Ovim Zakonom je otklonjena velika razlika u mirovinama bivših pripadnika OS BiH, vojnim osiguranicima, koji su umirovljeni nakon 2018. godine, priopćeno je iz OSBiH.

Prisutnima se na svečanosti obratio Ministar obrane BiH Zukan Helez riječima:''Stupanjem na snagu novog Zakona PIO/MIO FBiH ispravili smo nepravdu i diskriminaciju koju je bivša vlast učinila prema profesionalnim vojnim lica u ostvarivanju i korištenju prava na mirovinu''.

Nakon što je Ministar Helez preuzeo dužnost ministra obrane BiH, formirao je Radnu grupu na čelu sa generalima Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, sa ciljem eliminacije nejednakosti u visini vojnih mirovina, priopćili su.

''Danas želim izraziti posebno zadovoljstvo činjenicom da je počela isplata mirovina uz primjenu povećanog koefinijenta, na opće zadovoljstvo ne samo korisnika mirovina i članova njihovih obitelji, nego i nas koji se nalazimo na čelu Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH'', istaknuo je ministar Helez.

Ministar se na kraju zahvalio svim osobama koje dale doprinos u ispravljanju ove diskriminacije.

Kopirati
Drag cursor here to close