Oduzeta imovina

Od studentskog doma do alata: Što je sve oduzeto u Federaciji?

Gospodarstvo / Novac | 17. 07. 2020. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada na sjednici u Sarajevu je prihvatila izvještaj o radu i financijsko-materijalnom poslovanju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom za period od 1.1. do 30.6. 2020. godine, te će ga uputiti Parlamentu FBiH radi razmatranja i usvajanja.

U prvih šest mjeseci ove godine je vrijednost imovine kojom je Agencija upravljala iznosila 13.618.548,80 KM, a radi se o oduzetim novčanim sredstvima, dionicama, nekretninama, hotelu, studentskom domu, benzinskoj crpki, motornim vozilima, raznim strojeva i alatkama i drugom.

Od ukupne vrijednosti imovine, 57 posto se odnosi na novac, 17 posto na motorna vozila, osam posto na gospodarske subjekte, šest posto na nekretnine, tri posto na dionice i devet posto na ostale predmete, objavila je Vlada Federacije BiH.

Agencija je u ovom periodu postupala po 32 sudske odluke, i to 20 sudskih presuda u kojima je krivični postupak okončan i deset sudskih rješenja u kojima je krivični postupak još u toku, te dobila dvije sudske naredbe kojima su joj na čuvanje i upravljanje predati privremeno oduzeti predmeti.

Kopirati
Drag cursor here to close