Statistika

Niže proizvođačke cijene u Federaciji

Gospodarstvo / Novac | 19. 03. 2024. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u Federaciji BiH u siječnju niže su za 0,4 posto u odnosu na prethodni mjesec, te za dva posto u odnosu na isti mjesec lani, priopćeno je iz Federalnog zavoda za statistiku.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu u siječnju niže su za 0,5 posto u odnosu na prosinac prošle godine, a u odnosu na siječanj lani više za 0,1 posto.

Na stranom tržištu proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u prvom mjesecu više su za 0,2 posto u odnosu na prosinac lani, a u odnosu na siječanj 2023. niže za četiri posto.

Proizvođačke cijene energije u siječnju niže su za 3,5 posto u odnosu na prethodni mjesec, intermedijarnih proizvoda za 0,5 posto, kapitalnih proizvoda za 0,3 posto, te netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,2 posto, dok su proizvođačke cijene trajnih proizvoda za široku potrošnju više za 1,2 posto.

U siječnju, u odnosu na prethodni mjesec, proizvođačke cijene pale su u prerađivačkoj industriji za 0,4 posto i u proizvodnji i opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 1,4 posto, dok su porasle za 0,7 posto u vađenju ruda i kamena, navedeno je iz Federalnog zavoda za statistiku.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close