FERK

Niču solarne elektrane u Prozor-Rami

Gospodarstvo / Novac | 29. 08. 2017. u 11:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK na današnjoj je redovitoj sjednici obnovila dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva Bičakčić d.o.o. Sarajevo i EKO-Energy d.o.o. Tešanj, koji je proširio kapacitete s novim proizvodnim objektom, hidroelektranom Podjezera, na vodotoku Jezeračke i Stupničke rijeke, Grad Zenica, instalirane snage 650 kW.

Izdane su i dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikro-postrojenjima OIE podnositeljima zahtjeva SFE Interquality, vl. Zineta Ćemerlić, iz Prozora-Rame, za proizvodni objekt solarna fotonaponska elektrana Interquality, naselje Proslap, općina Prozor-Rama, predviđene godišnje proizvodnje 26,50 MWh (megavatsati), te za FNE Bare vl. Marko Markešić Prozor-Rama za proizvodni objekt solarna fotonaponska elektrana Bare, općina Prozor-Rama i predviđene godišnje proizvodnje 26,80 MWh.

Na današnjoj su sjednici izdane dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om podnositeljima zahtjeva G-TANK d.o.o. Vitez i TIOIL d.o.o. Stara Bila, Vitez.

Dozvola za rad (licencija) za transport naftnih derivata cestovnim prometom izdana je podnositelju zahtjeva TIOIL d.o.o. Stara Bila, Vitez.

Na sjednici je odlučeno i kako će se u postupak opće rasprave uputiti Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva Adrija-Produkt d.o.o. Zenica i Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikro-postrojenjima OIE podnositelja zahtjeva BROTIS d.o.o. Čitluk.

Kopirati
Drag cursor here to close