Računica kaže da su krivci drugdje

Ne krivite vašu lokalnu benzinsku za vrtoglave cijene goriva!

Svuda u svijetu je ludilo, cijene goriva rastu u nebo, a u isto vrijeme, nećete vjerovati, benzinske crpke manje zarađuju! Čak neke rade s mizernim ili potpuno bez profita.
Gospodarstvo / Novac | 14. 06. 2022. u 12:00 Z.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su građani ljuti zbog rasta cijene goriva, koja polako, ali sigurno, ide u nebo, a svoj bijes najčešće verbalno iskaljuju pred radnicima na pumpi, obično psujući vlasnika iste, optužujući ga za profiterstvo u teškim vremenima, istina je posve drukčija.

Naime, slična situacija je trenutno svuda u svijetu, a bijes krajnjih potrošača je isti i usmjeren je na maloprodajne objekte – benzinske crpke. Jednako kao što nije radnica na šalteru banke kriva što vam s računa stalno klizi novac u vidu raznoraznih naknada i troškova za koje ne znate gdje ste ih i kako napravili, tako i konačna cijena goriva nije baš plod bahatosti krajnjeg trgovca, ali je većina vašeg bijesa na njihov račun.

Mnogi vlasnici crpki ovih dana imaju prilično nezahvalan zadatak, opravdavati visoke cijene goriva, a u isto vrijeme objašnjavati kako i oni sami rade na rubu profita.

Američki poučak vrijedi i ovdje

Kako je to moguće? Jednostavno, stručnjaci iz financijskog magazina Barron's su na naslovnici broja objavljenog jučer objavili kako bijes Amerikanaca prema vrtoglavom rastu cijena nafte ne smije biti usmjeren prema crpkama, ilustrirajući na naslovnici, ali i u samom tekstu, koliko je zapravo profit crpki malen u odnosu na sve ostale uključene u cijenu koštanja galona goriva. Pod naslovom "Crpke ne zarađuju koliko mislite", Barron's ilustrira zaradu crpki kao mizernu, u odnosu na sve one koji se u lancu prodaje uključe, a to su razni nivoi vlasti (federalni, državni), koji traže takse i poreze, ali i dalje najviše udjela u cijeni goriva imaju oni koji formiraju veleprodajne cijene.

Foto: PR / Ne krivite vašu lokalnu benzinsku za vrtoglave cijene goriva!

Barron's je iznio zapanjujuće podatke, na osnovu analize poslovanja 135.000 crpki na teritoriju SAD-a, kako vlasnici crpki zarađuju manje nego ranije u vrijeme divljanja cijena i goriva i kako su prinuđeni da, kao krajnji prodavači, smanjuju svoju maržu da bi nekako opstali. Ili da se usput snalaze sa širenjem asortimana proizvoda, što, slično situaciji kod nas, crpke pretvara u prodavaonice svega i svačega, pogotovo nedjeljom. Što opet otvara druge perspektive. I druge probleme.

Mizerna zarada krajnjeg prodavača

Da skratimo, američke crpke na galon koji košta 5 dolara, imaju prosječnu zaradu od 0,19 dolara, dok nabavna cijena iznosi 4,11 dolara. Ono između su takse i porezi na maloprodaju. Daljom analizom, stručnjaci iz Barron'sa su došli do frapantnog podatka da je prije Ukrajinske krize i napada Rusije na tu zemlju, profit crpki bio stalan i zamjetan, ali je u ovom trenutku mizeran. Čak ponegdje crpke rade bez zarade, a neke i u minusu.

Je li moguće da je tako i kod nas? Javljaju nam se vlasnici crpki govoreći kako je nemoguće ostvariti profit u ovim vremenima. Nabavna cijena goriva stalno raste, ne smanjuju se državni i lokalni nameti, ne samo na gorivo, nego i na poslovanje, jer, ne zaboravimo da maloprodajni lanci, pa tako i benzinske crpke, sa zaradom od goriva plaćaju ostale namete nevezane za samo gorivo, isplaćuju plaće i slično.

Prema podacima koje smo dobili, veleprodajna cijena litra goriva (dizel) na tržištu BiH u ovom trenutku je između 2,82 i 2,87 KM. Slično kao i u Americi, između krajnje cijene goriva na crpki, one koju vi plaćate – i ove navedene, smjestili su se troškovi transporta i razni nameti i porezi.

Plaćamo puteve koji se ne grade i ne održavaju!

Recimo, Vlada Federacije BiH propisala je uredbu o slobodnom formiranju cijena na tržištu FBiH, ali akcize, naknade za puteve i PDV se moraju uračunati na veleprodajnu cijenu i tek nakon toga crpkama ostaje da se ugrade u sve to. Akciza na litru dizela je po tome definirana kao 0,30 KM, naknada za puteve je 0,40 KM (dio ide za održavanje cesta , a čak 0,20 ide na izgradnju autocesta, a znamo kojom brzinom ih grade i kojom silom se održavaju naše ceste!). A ne zaboravimo ni da na sve ovo još ide i PDV. To znači da je gorivo koje točite zapravo još i jeftino kakvo bi moglo biti!

Uzmite olovku ili iz glave jednostavno izračunajte, usporedite s cijenom goriva na crpki i vidjet ćete da ono o čemu Barron's piše u Americi vrijedi i kod nas!

Barron's tekst naglašava porukom – "Don't blame your local gas station for soaring prices", u prijevodu – "Ne krivite vašu lokalnu crpku za ovakve cijene goriva", a kad se malo promisli zbilja je tako. Možda vam je do ovog teksta zvučalo nevjerojatno, ali, kao što rekosmo – računica ne vara i vlasnici crpki, ma što mislili o njima, ovaj put su na tankom ledu. Nažalost, logičnim se čini da će cijena goriva morati opet gore, ali razmislite idući put tko je zbilja kriv. Ili tko je kriv najmanje.

Kopirati
Drag cursor here to close