Sjednica

Nakon pomoći za novorođenčad, Livno daje još jednu jednokratnu novčanu potporu

Jednokratnim novčanim iznosom sufinancirat će se troškovi prijevoza redovitim studentima koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj.
Gospodarstvo / Novac | 05. 02. 2024. u 12:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Gradskoga vijeća Livna donesena je odluka po kojoj svi redoviti studenti, s prebivalištem na području Livna tijekom posljednje dvije godine, ostvaruju pravo na sufinanciranje troškova prijevoza u vidu jednokratnog novčanog iznosa uz ispunjavanje određenih uvjeta.

Jednokratnim novčanim iznosom sufinancirat će se troškovi prijevoza redovitim studentima koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj.

Svi redoviti studenti čije je mjesto studiranja udaljeno do 150 kilometara od mjesta prebivališta dobit će jednokratni novčani iznos od 120 maraka. Redoviti studenti kojima je mjesto prebivališta udaljeno od mjesta studiranja više od 150 kilometara dobit će jednokratni novčani iznos od 250 maraka, objavio je Grad Livno.

Kako bi ostvarili pravo na jednokratnu naknadu studenti, uz zahtjev za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova prijevoza, iz Grada navode kako moraju priložiti original potvrdu o prebivalištu ne stariju od tri mjeseca, rodni list, original potvrdu o statusu redovitog studenta od nadležne visokoškolske ustanove za akademsku godinu za koju se dodjeljuje subvencija ne stariju od mjesec dana, te kopiju potvrde o broju transakcijskog računa. 

Zahtjev se podnosi Službi za opću upravu i društvene djelatnosti putem šalter dvorane u zgradi Gradske uprave Livna,  do kraja akademske godine.

ranije su vijećnici Gradskog vijeća Livna usvojili Odluku o povećanju jednokratne novčane naknade za novorođenu djecu na području tog grada.  Prema izmjeni i dopuni te Odluke, roditelji djece za prvo novorođeno dijete dobit će 700, a za drugo rođeno 900 maraka.  Za treće dijete naknada iznosi 1100 maraka dok za četvrto i svako slijedeće novorođeno dijete jednokratna novčana naknada je 1400 maraka. 

Kopirati
Drag cursor here to close