Zbog pada dionica

Musk više nije najbogatiji čovjek na svijetu

Titula najbogatijeg čovjeka mijenja se svakih nekoliko mjeseci, ovisno o kretanjima na tržištu. Unatoč promjenama, Musk i Arnault i dalje ostaju iznimno bogati.
Gospodarstvo / Novac | 05. 03. 2024. u 07:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema najnovijim podacima američkog Bloomberga, Jeff Bezos je preuzeo poziciju najbogatijeg čovjeka od Elona Muska.

Bezosovo neto bogatstvo iznosi 200 milijardi dolara, dok Musk drži drugo mjesto s bogatstvom od 198 milijardi dolara.

U protekloj godini, Musk je doživio gubitak od 31 milijarde dolara, dok je Bezos povećao svoje bogatstvo za 23 milijarde dolara.

Naime, vrijednost dionica Tesle jučer je pala za više od 7 posto.

Elon Musk je u svibnju 2023. godine preuzeo titulu najbogatije osobe, istiskujući Bernarda Arnaulta, predsjednika LVMH-a, velikog svjetskog konglomerata koji uključuje brendove poput Louis Vuittona, Diora i Celinea.

Tri "centimilijardera" - Bezos, Musk i Arnault - već nekoliko mjeseci konkuriraju za prvo mjesto. Arnault je prethodno držao titulu zahvaljujući rastu dionica LVMH-a, prvenstveno zbog prodaje luksuzne robe.

Ranije ove godine, sudac državnog suda u Delawareu poništio je odluku o isplati Muskova paketa plaća za 2018. godinu, čija je vrijednost premašila 50 milijardi dolara, pridonoseći njegovom statusu jednog od najbogatijih ljudi na svijetu.

Dionice Tesle su također zabilježile pad od otprilike 24 posto od početka godine.

Titula najbogatijeg čovjeka mijenja se svakih nekoliko mjeseci, ovisno o kretanjima na tržištu. Unatoč promjenama, Musk i Arnault i dalje ostaju iznimno bogati. Od 2020. godine, neto bogatstvo pet najbogatijih osoba na svijetu poraslo je za značajnih 114 posto, dosežući ukupno 869 milijardi dolara, uzimajući u obzir inflaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close