Poticaj

Konjic: Mladima će se refundirati dio poreza na kupovinu nekretnine

Iznos sredstava za refundiranje po korisniku iznosi maksimalno 2.000 maraka, uz uvjete da je ugovor o kupoprodaji nekretnine zaključen u tekućoj godini...
Gospodarstvo / Novac | 16. 12. 2022. u 21:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki interes vlada za poticajnu mjeru kojom se nastoji pomoći mladim ljudima iz Konjica prilikom rješavanja stambenog pitanja, priopćeno je iz Grada Konjica.

Sredinom rujna raspisan je javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na refundiranje dijela plaćenog poreza na promet nekretninama iz sredstava gradskog proračuna, a do sada je 23 mladih ostvarilo povrat poreza.

Konjic - grad ugodnog življenja

''Nastojali smo kroz izravne kontakte s mladim ljudima saznati šta je ono što bi im u značajnoj mjeri olakšalo rješavanje stambenog pitanja, zasnivanje obitelji i život uopće, tako da smo naše mjere uskladili s njihovim potrebama. Na obostrano zadovoljstvo danas su mladim ljudima, koji prvi put rješavaju stambeno pitanje, a koji su aplicirali i zadovoljili kriterije javnog poziva, uručene odluke o povratu dijela poreza na promet nekretninama'' - kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

Dodao je kako je cilj gradske uprave omogućiti da Konjic bude grad ugodnog življenja.

Kroz spomenuti javni poziv pravo na dodjelu novčanih sredstava za refundiranje troškova na ime plaćenog poreza na promet nekretnina mogu ostvariti fizičke osobe od 18 do 40 godina života s prebivalištem na području Konjica, koje prvi put rješavaju stambeno pitanje kupovinom stana ili kuće na području grada Konjica.

Lakše planiranje budućnosti

''Ovo je za nas mlade jedan veliki poticaj da lakše planiramo obitelj i život u budućnosti. Zahvaljujem Gradu Konjicu i gradonačelniku Ćatiću što su nam na ovaj način odlučili biti podrška. Nadam se da će u budućnosti biti još više mladih ljudi koji će rješavati svoje stambeno pitanje i ostati živjeti ovdje'' - kazao je 24-godišnji Naid Cero. jedan od korisnika ovog vida pomoći.

Iznos sredstava za refundiranje po korisniku iznosi maksimalno 2.000 maraka, uz uvjete da je ugovor o kupoprodaji nekretnine zaključen u tekućoj godini, kao i da je uplaćen porez na promet nekretnina, te da aplikant do sada nije koristio druge poticajne mjere za kupovinu stambene jedinice, navodi se u priopćenju Grada Konjica.

Kopirati
Drag cursor here to close