Euri

Hrvatsku zahvatio niz poskupljenja

"Uvođenje eura nije razlog za povećanje cijena robe i usluga", poručio je Plenković.
Gospodarstvo / Novac | 03. 01. 2023. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Hrvatske Andrej Plenković objavio je kako uvođenje eura nije razlog za povećanje cijena robe i usluga i da je zbog toga sazvao sastanak s nadležnim ministrima i predstavnicima inspekcijskih organa s ciljem zaštite potrošača.

Na sastanku Plenkovića s resornim ministrima i predstavnicima Poreske uprave, Carinske uprave i Državnog inspektorata dogovoreno je da hrvatski ministar privrede Davor Filipović pozove na sastanak predstavnike trgovačkih lanaca.

Plenković je na Twitteru napisao da je sazvao ovaj sastanak u vezi s daljim aktivnostima na zaštititi potrošača od neopravdanog povećanja cijena.

"Uvođenje eura nije razlog za povećanje cijena robe i usluga", poručio je Plenković.

Prvog radnog dana nakon uvođenja eura u Hrvatskoj je uslijedio niz poskupljenja, prenose hrvatski mediji.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović susreo s predstavnicima trgovačkih udruženja te direktorima najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, a zbog navoda da su trgovci, s početkom 2023. godine, podigli cijene proizvoda.

''Razgovarali smo s predstavnicima trgovačkih lanaca o kontinuiranom rastu cijena hrane i bezalkoholnih pića te o konverziji kune u euro. Inflacija je trenutno 13,5%, na to najviše utječe upravo porast cijena koje se odnose na hranu i bezalkoholna pića'', istaknuo je Filipović dodajući da je Vlada osigurala puno toga što se tiče pomoći uslijed kriza koje se događaju.

''Trgovački lanci iz mjeseca u mjesec povećavaju cijene. Sada kada uvodimo euro, podižu cijene i pokušavaju prevariti hrvatske građane. To im neće proći'', prenosi HRT riječi ministra Filipovića.

Kopirati
Drag cursor here to close