21. sjednica Gradskog vijeća

Grad Široki Brijeg posuđuje tri milijuna KM

Odluka o dugoročnom kreditnom zaduženju Grada Širokog Brijega za iznos glavnice od 3.000.000 KM kod Razvojne banke Federacije BiH s definiranim uvjetima usvojena je jednoglasno.
Gospodarstvo / Novac | 31. 01. 2019. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod predsjedanjem predsjednika Gradskog vijeća Vinka Topića u četvrtak je održana 21. sjednica Gradskog vijeća Širokog Brijega. Na sjednici su bili nazočna 24 vijećnika, koji su jednoglasno usvojili zapisnik s prethodne sjednice.

Jednoglasno je usvojena Odluka o izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja naselja Široki Brijeg. Usvajanjem ove Odluke precizira se jasno ukupna visina građevine i katnost koja najviše dozvoljena iznosi Po+S+P+5 ili Po+S+P+4+Pk.

Odlukom Gradskog vijeća utvrđuje se prosječna građevinska cijena iz 2018. godine za 1m² neto stambenog prostora na području grada Širokog Brijeg u iznosu od 1.000 KM.

Odluka o dugoročnom kreditnom zaduženju Grada Širokog Brijega za iznos glavnice od 3.000.000 KM kod Razvojne banke Federacije BiH s definiranim uvjetima usvojena je jednoglasno.

Odlukom Gradskog vijeća, nakon provedene natječajne procedure, dana je suglasnost na imenovanje Radmile Gašpar za ravnateljicu JU Centar za socijalni rad Široki Brijeg.

Jednoglasnom odlukom utvrđuje se gubljenje statusa nekretnine u općoj uporabi i to zemljište u državnom vlasništvu označeno kao k.č 1620/6 k.o. Uzarići po staroj izmjeri površine 945m².

Usvojena su Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u korist:
a) Jadranka Rajiča sina Ante iz Gornjeg Crnča,
b) Mile Bazina kći Jagode iz Širokog Brijega,
c) Tomislava Kožula sina Grge iz Gornjih Mamića,
d) Olge Zovko kći Karla iz Knešpolja.

Jednoglasno je usvojeno Rješenje o razrješenju Marije Galić i imenovanju Ivana Kožula u Stručnu komisiju za davanje mišljenja pri izdavanju lokacijskih dozvola.

Razrješenje Kristijana Zovke, člana Gradskog izbornog povjerenstva, nakon podnošenja ostavke usvojeno je jednoglasno.

Prijedlog Programa rada Gradskog vijeća za 2019. godinu usvojeno je jednoglasno.

Također, usvojeno je i Izvješće o realizaciji programa rada Gradskog vijeća i stalnih radnih tijela za 2018. godinu, priopćeno je iz Grada Širokog Brijega.

Kopirati
Drag cursor here to close