Gradsko vijeće

Mostar se zadužuje: Dignute ruke za kredit

Konačnu Odluku o zaduženju Grad Mostar će donijeti po okončanju pregovora na razini Bosne i Hercegovine kojim će se utvrditi uvjeti kreditnog zaduženja…
Gospodarstvo / Novac | 17. 02. 2022. u 13:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko vijeće Grada Mostara dalo je mostarskom gradonačelniku suglasnost za pokretanje  procedure kreditnog zaduženja Grada Mostara kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu do 5 milijuna eura.

Novcem je predviđeno financiranje implementacije plana prilagođavanja regionalne deponije Uborak-Buđevci izgradnjom  prečistača procjednih voda, zatvaranjem i sanacijom postojećih i izgradnjom novih sanitarnih ploha.

Pored toga, predviđeno je financiranje i sanacije i zatvaranje postojeće gradske deponije komunalnog otpada Uborak u naselju Vrapčići-Buđevci kao i za postrojenje za preradu otpadnih voda, odnosno dovršetak projekta otklanjanjem tehničkih nedostataka, probni radi i tehnički prijem objekta.

''Konačnu Odluku o zaduženju Grad Mostar će donijeti po okončanju pregovora na razini Bosne i Hercegovine kojim će se utvrditi uvjeti kreditnog zaduženja u skladu s kreditnim Sporazumom između Bosne i Hercegovine i EBRD-a, a u skladu s odredbama  Zakona o dugu i zaduživanju i garancijama  u Federaciji BiH'', navedeno je u Odluci.

Kopirati
Drag cursor here to close