Rata po rata

Federacija Srpskoj uplatila prvu ratu

Prama usuglašenom planu dinamike izvršenja, poravnanje treba da se izvrši u šest mjesečnih rata ukupnog iznosa 22,6 milijuna KM…
Gospodarstvo / Novac | 15. 07. 2020. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na osnovu usuglašenog plana poravnanja prihoda po osnovu dugovanja za raspodjelu neizravnih prihoda, Federacija BiH uplatila je na račune Proračuna Republike Srpske prvu ratu u iznosu od 3,76 milijuna KM, a sva sredstva po osnovu ranijeg duga trebala bi biti na računima Republike Srpske do sredine prosinca ove godine, objavila je Srna.Prva rata uplaćena je 13. srpnja, rečeno je Srni u Ministarstvu financija Republike Srpske.

"Prama usuglašenom planu dinamike izvršenja, poravnanje treba da se izvrši u šest mjesečnih rata ukupnog iznosa 22,6 milijuna KM na teret tekućih prihoda od neizravnih oporezivanja koji pripadaju Federaciji BiH prijenosom na račune Republike Srpske", pojasnili su iz Ministarstva financija.

Suglasnost na Plan dinamike izvršenja privremenih poravnanja prihoda od neizravnih poreza između entiteta su potvrdila oba resorna ministarstva i proslijedila ga 18. lipnja na izvršenje Upravi za neizravno oporezivanje.

Kopirati
Drag cursor here to close