Borjana Krišto

Džepovi države spremni za usvajanje?

Gospodarstvo / Novac | 13. 03. 2023. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto izjavila je danas da su trenutno stavili fokus na donošenje proračuna institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza za ovu godinu.

Video: Krišto: Trenutni fokus je na donošenju proračuna institucija BiH za 2023. godinu

Kaže da, poznajući prilike unutar BiH, nije bilo jednostavno doći do prijedloga proračuna institucija BiH za 2023. godinu, "s obzirom da nismo imali ni usvojen Globalni fiskalni okvir".

''Tu smo priču završili. Napravili smo prijedlog proračuna i ja se nadam da će na jednoj od sljedećih sjednica Vijeća ministara biti usvojen prijedlog proračuna i poslan prema predlagatelju, Predsjedništvu BiH koje bi ga trebalo uputiti Parlamentarnoj skupštini BiH'', navela je Krišto.

Dodala je kako misli da je i to jedan značajan iskorak za odnose, prilike i funkcioniranje institucija BiH.

''Već imamo u pripremi određeni broj zakonskih prijedloga, koji su također obveza iz Mišljenja Europske komisije. Tiču se resora pravde, u smislu zakona koji se odnose na Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće i neke druge zakone koji spadaju u oblast demokratizacije, ljudskih odnosa u smislu vladavine prava i funkcioniranja BiH kao pravne države'', kazala je Krišto na press-konferenciji nakon razgovora sa slovenskim premijerom Robertom Golobom.

Podsjećamo, na posljednjoj sjednici Vijeća ministara nije se glasovalo o proračunu zbog navodnih neslaganja oko planiranja proračuna zajedničkih institucija za sljedeće dvije godine s vodstvom Republike Srpske.

 

Kopirati
Drag cursor here to close