Odluka pred Gradskim vijećem

Centar za stare i iznemogle Mostar traži odobrenje za povećanje cijena

Propisano je da cijenu usluga smještaja ustanovu Centra za stare i iznemogle na području Županije utvrđuje osnivač uz prethodno pribavljenu suglasnost Ministarstva.
Gospodarstvo / Novac | 05. 07. 2023. u 15:00 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cijene smještaja u ''Centru za stare i iznemogle osobe Mostar'', mogle bi, kako je i najavljeno porasti.

Naime, pred gradskim vijećnicima na idućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara naći će se i Odluka o cijenama usluga smještaja u spomenutu ustanovu.

''Cijene određuju prema kategoriji korisnika i smještaja.

Cijena za pokretnog korisnika u višekrevetnoj sobi je 750 KM, dok je u jednokrevetnoj sobi 850 KM.

Za nepokretnog korisnika u višekrevetnoj sobi predviđena cijena je 900 KM'', navodi se u Odluci koja će se naći pred vijećnicima.

Cijene se, kako navode, odnose na usluge koje Centar pruža korisnicima, a koje podrazumijevaju stalni smještaj, ishranu, troškove odjeće i obuće, opće i osobne higijene, primarne zdravstvene zaštite i organizacije slobodnih aktivnosti.

''Pravni temelj za donošenje Odluke kojim je propisano da cijenu usluga smještaja u ustanove na području Županije utvrđuje osnivač uz prethodno pribavljenu suglasnost Ministarstva'', navodi se u Odluci.

Odlukom o cijenama usluga smještaja u ovoj ustanovi ranije su bile regulirane cijene usluga smještaja za pokretne i nepokretne korisnike.

Cijena usluga smještaja za pokretnog korisnika trenutno iznosi 630,00 KM u više krevetnoj sobi, odnosno 720,00 KM u jednokrevetnoj sobi, za nepokretnog 770,00 KM u više krevetnoj sobi.

''U posljednje vrijeme je došlo do velikih poskupljenja osnovnih životnih namirnica, odnosno hrane, sredstava za higijenu, lijekova kao i drugih proizvoda koji su neophodni za svakodnevni život. Budući da Ustanova “Centar za stara i iznemogla lica-osobe” Mostar svojim korisnicima pruža usluge stalnog smještaja, smatramo da cijene smještaja treba povećati'', naveli su iz ustanove u obrazloženju traženja povećanja cijena smještaja.

Inače, propisano je da cijenu usluga smještaja u ustanove na području Županije utvrđuje osnivač uz prethodno pribavljenu suglasnost Ministarstva.

Ministarstvo zdravstva rada i socijalne skrbi HNŽ je dalo suglasnost na povećanje cijena usluga smještaja u Ustanovu ''Centar za stara i iznemogla lica-osobe'' Mostar, navodi se u materijalima koji će se naći pred vijećnicima.

Podsjetimo, ranije smo pisali kako su starački domovi su puni unatoč rastu cijene usluga.

 

Kopirati
Drag cursor here to close