Udaranje po džepovima

Zastupnici traže razloge: Zašto se šuti i zašto će poskupjeti struja

Zastupnici kažu kako gospodarstvenici zaslužuju znati prave razloge poskupljenja električne energije.Klub nezavisnih zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, kojeg čine Zlatko Ercegović, Meliha Bijedić, Nedžad Šećić
Gospodarstvo / Industrija | 31. 10. 2021. u 15:55 Bljesak.info/F

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub nezavisnih zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, kojeg čine  Zlatko Ercegović, Meliha Bijedić, Nedžad Šećić i Mile Atlagiić, zatražit će od Federalne vlade sveobuhvatnu analizu socijalno-ekonomskog stanja te ukoliko dođe do poskupljenja električne energije da se u proračunu za 2022. godinu uvrsti Program pomoći gospodarstvu uslijed još jednog tereta koji će gospodarstvenici morati podnijeti.

Kako su naveli u zajedničkom priopćenju, u vrijeme teške krize pandemije i stalnih političkih turbulencija, kada svakim danom radno sposobno stanovništvo odlazi iz države, najavljuje se povećanje cijena električne energije.

''Ono što još više vrijeđa je da Vlada FBiH i Elektroprivreda ne žele objasniti koji su to razlozi zbog kojih će doći do poskupljenja. Jedini argument koji navode je svjetska tržišna cijena. Ali ako je to točno, zašto onda ne dolazi do poskupljenja i u drugom bh. entitetu'', upitali su.

Naglašavaju da gospodarstvenici zaslužuju znati prave razloge poskupljenja električne energije.

''Dok Elektroprivreda mora voditi računa o promjenama i izazovima u energetskom sektoru, onda bi se Vlada FBiH trebala pozabaviti socijalnom politikom'', navedeno je u priopćenju Kluba nezavisnih zastupnika u Parlamentu FBiH.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close