Brojke

Na aerodromima u FBiH: Više putnika, manje tereta

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku promet tereta na aerodromima u FBiH u razdoblju travanj- lipanj ove godine bio je manji za 0,6 posto u odnosu na isto razdoblje 2018. godine.
Gospodarstvo / Industrija | 24. 07. 2019. u 09:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na aerodromima u Federaciji BiH u drugom kvartalu ove godine (travanj- lipanj) promet aviona u odnosu na isti period 2018. godine bio je manji za 0,5 posto. 

Istovremeno,  promet putnika na aerodromima u FBiH u drugom kvartalu ove godine bio je veći za 6,7 posto u odnosu na isti period prošle godine. 

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku promet tereta na aerodromima u FBiH u razdoblju travanj- lipanj ove godine bio je manji za 0,6 posto u odnosu na  isto razdoblje 2018. godine. 

U prvom polugodištu u Federaciji BiH registrirana su 6.764 leta što je 3,9 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. 

U prvom polugodištu na aerodromima u FBiH registrirano je 732.606 putnika,  što je za 2,4 posto više u odnosu na prvo polugodište 2018. godine. 

U prvih šest mjeseci ove godine promet tereta na aerodromima u FBiH iznosio je 882 tone, što je 17,3 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. 

Promet aviona  na aerodromima  obuhvata broj operacija slijetanja i polijetanja na posmatranim aerodromima  domaćih i stranih aviona i odnosi se samo na usluge komercijalnih letova.

Kopirati
Drag cursor here to close