Vučić najavio

U planu manji aerodrom u Hercegovini

U ovom projektu nema profita, ali je veoma važan, rekao Vučić
Gospodarstvo / Industrija | 23. 07. 2020. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbija želi da izgradi aerodrom u Hercegovini.

To je najavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjoj Luci gdje je održan sastanak delegacija RS i Srbije.

''Na današnjem sastanku smo se dotaknuli mnogih tema, a jedna od njih je i ta da se počnu razgovori sa Vladom RS o izgradnji aerodroma u Hercegovini, između Trebinja, Bileće i Gacka, da upravljamo njime na jedno 30, 35 godina. To je novi projekt u koji krećemo, počet će pregovori dvije vlade o tom projektu. U ovom projektu nema profita, ali je veoma važan. Aerodrom će biti smješten negdje kod Trebinja, gdje bude bilo mjesta da se izgradi. Spremni smo da uložimo značajan novac i da zaposlimo ljude iz Republike Srpske. U ponedeljak kreće tim iz Srbije da vidi lokaciju i gdje i kada bi moglo da se gradi'', istaknuo je Vučić, a prenosi Avaz.ba.

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, nakon sastanka sa Aleksandrom Vučićem, rekla je da je izgradnja mosta i autoputa do Bijeljine strateški projekt.

"Namjera je da se realizira jedan manji aerodrom u Hercegovini", rekla je Cvijanovićeva ističući da je međusobno razumijevanje Srbije i Srpske na najvišoj razini, pišu Nezavisne.

Kopirati
Drag cursor here to close