Plutaju

Svjetskim oceanima i morima plove supertankeri puni nafte koju nitko ne želi!

Proizvodnja nafte u odnosu na potražnju je na rekordnom nivou. Skladišta na kopnu su puna i sad svi traže dodatne tankere.
Gospodarstvo / Industrija | 14. 04. 2020. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proizvodnja nafte u odnosu na potražnju je na rekordnom nivou. Skladišta na kopnu su puna i sad svi traže dodatne tankere.

Amerika crpi velike količine nafte hidrauličkim frakturiranjem, Rusija i zemlje OPEC-a u svojevrsnom su naftnom ratu na iscrpljivanje i zasipaju tržište sirovinom, a povrh svega naftu gotovo nitko neće jer je svjetski promet usporio zbog pandemije koronavirusa.

Bloomberg piše da zbog toga svjetskim morima i oceanima plove, odnosno plutaju, tankeri nafte koje nitko ne želi.

Proizvođači nafte traže dodatne tankere jer je proizvodnja i dalje mnogo veća od potražnje, prenosi HAK revija.

''Proizvodnja nafte u odnosu na potražnju je na rekordnom nivou. Skladišta na kopnu su puna i sad svi traže dodatne tankere'', objasnio je Robert Hvide MacLeod, direktor Frontline Managementa, brodara koji ima veliku flotu supertankera.

Sad su počele i špekulacije pa neki trgovci prodaju naftu za 2021. godinu, uračunavajući u to i cijenu skladištenja na moru ili kopnu.

Mnogim kupcima to odgovara jer procjenjuju da će cijena koju sad plate biti jeftinija od nafte koju bi kupovali za godinu dana.

Kopirati
Drag cursor here to close