Mostar

Sindikalna organizacija Gradske uprave Grada Mostara od srijede u štrajku upozorenja

Gospodarstvo / Industrija | 27. 05. 2013. u 09:54 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na temelju članka 19 a Pravila o organiziranju i vođenju Štrajka Samostalnog sindikata službenika organa uprave i sudske vlasti u FBiH, Sindikalna organizacija Gradske uprave Grada Mostara donijela je odluku o organizaciji štrajka upozorenja od srijede 29. svibnja 2013. godine u periodu od 12:00 od 14:00 sati.

Sindikalna organizacija Gradske uprave Grada Mostara, radi zaštite i ostvarivanja ekonomskih i socijalnih prava i interesa, organizira štrajk upozorenja u trajanju dva sata dnevno, a na osnovu odluke koju je donio Sindikalni odbor.

Štrajkom upozorenja traži se od Gradonačelnika Grada Mostara provedbu zahtijeva sindikalnog vijeća od 23. 5.2013. godine.

Nakon štrajka upozorenja u slučaju ne rješavanja naprijed traženog zahtjeva Sindikalna organizacija Gradske uprave će pokrenuti štrajk, navode iz Sindikalnog odbora.

U zahtjevu Sindikalnog vijeća Grada Mostara traži se isplata plaća po postojećoj osnovici, sa toplim obrokom od 2% prosječne plaće, kao i isplatu zaostalih plaća za mjesece ožujak i travanj.

Sindikalno vijeće traži od gradonačelnika Bešlića da se žurno riješi problematika u svezi nagodbe oko zaostalih isplata.

Kopirati
Drag cursor here to close