Tehnologija betona

Sfera iz Mostara organizirala respektabilan događaj koji na jednom mjestu spaja struku i znanost

Cilj konferencije ''Tehnologija betona'' je osigurati sudionicima kvalitetan ambijent za održavanje poslovnih sastanaka i prezentacija, a sve u cilju unapređenja poslovanja.
Gospodarstvo / Industrija | 27. 03. 2019. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu je jučer Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Gospodarske komore FBiH službeno otvorio VII Međunarodno znanstveno stručnu konferenciju "Tehnologija betona".

Jašarspahić je tijekom otvaranja naglasio važnost ovakvih skupova za struku i znanost, te naveo da Gospodarska komora itekako podržava ovakve manifestacije.

Cilj konferencije je osigurati sudionicima kvalitetan ambijent za održavanje poslovnih sastanaka i prezentacija, a sve u cilju unapređenja poslovanja.

Direktorica kompanije Sfera d.o.o. Mostar Naida Memić, istaknula je da su znanstveno stručne konferencije iz oblasti građevinarstva i arhitekture postale tradicionalne i već prepoznate u cijeloj regiji kao respektabilan događaj koji na jednom mjestu spaja struku i znanost.

Foto: PR / VII Međunarodno znanstveno stručna konferencija Tehnologija betona

Prodekan Građevinskog fakulteta iz Sarajeva, Mirza Pozder kazao je kako je važno da fakultet podržava ovakve događaje, te se zahvalio organizatorima na pruženoj prilici za predstavljanje.

Ispred Federalnog ministarstva prostornog uređenja obratio se i Igor Dizdarev koji je naveo da je beton kao građevinski materijal obrađen kroz zakonsku regulativu na federalnom nivou. Naveo je kako je u planu ministarstva izrada Zakona o građevinskim proizvodima, kako bi se zakonska regulativa BiH što više približila europskom pristupu u certificiranju građevinskih proizvoda.

Branimir Muidža, direktor Tvornice Cementa Kakanj d.d. i predsjednik Vijeća stranih investitora BiH istaknuo je kako ova konferencija ima važan interes za građevinski sektor i bh. ekonomiju.

Na konferenciji se govori o regulativama i standardima u oblasti tehnologije betona, uz prezentacije kompanija i njihovih iskustava u procesu izgradnje objekata.

Inače, konferenciju organizira kompanija Sfera d.o.o. Mostar u suradnji s Građevinskim fakultetom Sarajevo, Institutom za standardizaciju BiH,  IGH institutom iz Zagreba, te GIT institutom iz Tuzle.

Program konferencije se nastavlja danas, uz prezentacije i predavanja stručnjaka i predstavnika kompanija koji su sponzori i partneri.

Također, danas će biti održana i panel diskusija o temi konferencije.

Kopirati
Drag cursor here to close