Tužbe

SAD pooštrava trgovinski embargo protiv Kube

U priopćenju se navodi da će Sjedinjene Američke Države ukinuti dosadašnju suspenziju koja se odnosi na pokretanje tužbe protiv Kubanaca zbog upotrebe imovine u toj zemlji konfiskovane nakon revolucije 1959. godine.
Gospodarstvo / Industrija | 05. 03. 2019. u 08:37 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa je priopćila da će pooštriti trgovinski embargo protiv Kube, javlja Anadolu Agency (AA). U priopćenju se navodi da će Sjedinjene Američke Države ukinuti dosadašnju suspenziju koja se odnosi na pokretanje tužbe protiv Kubanaca zbog upotrebe imovine u toj zemlji konfiskovane nakon revolucije 1959. godine.

Najava administracije se odnosi na moguće tužbe protiv oko 200 kompanija i subjekata protiv kojih su već uvedene posebne sankcije SAD-a zbog veza koje imaju sa kubanskom vojskom i obavještajnim službama.

Trumpova administracija će ovim omogućiti Amerikancima koji imaju potraživanja za imovinu na Kubi da podnesu tužbe u američkim okružnim sudovima protiv kompanija i pojedinaca ukoliko nisu primili uplatu od vlade Kube ili stranaka koje koriste pomenutu imovinu.

"Ohrabrujemo svaku osobu koja posluje na Kubi da preispita da li se radi o trgovini konfiskovanom imovinom i poticanjem kubanske diktature", navodi se u priopćenju State Departmenta.

Ovaj potez Washingtona uslijedio je kao odgovor na podršku Havane predsjedniku Venecuele Nicolasu Maduru.

 

Kopirati
Drag cursor here to close