Nakon ograničenja cijena

Rusija smanjuje proizvodnju nafte u ožujku za 500.000 barela dnevno

''Nećemo prodavati naftu onima koji se direktno ili indirektno pridržavaju principa 'ograničavanje cijena''' - naveo je Novak u priopćenju.
Gospodarstvo / Industrija | 10. 02. 2023. u 15:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija će u ožujku smanjiti proizvodnju nafte za 500.000 barela dnevno, ili oko pet posto proizvodnje, izjavio je u petak potpredsjednik vlade Aleksandar Novak, nakon što je Zapad uveo ograničenja cijena ruske nafte i naftnih derivata.

Cijena nafte tipa Brent porasla je nakon vijesti o smanjenju proizvodnje iz Rusije, drugog najvećeg svjetskog izvoznika nafte nakon Saudijske Arabije, povećavši se za više od 2,5 posto na dan na 86,6 dolara po barelu.

''Od danas u potpunosti prodajemo cjelokupnu količinu proizvedene nafte, međutim, kako je ranije rečeno, nećemo prodavati naftu onima koji se direktno ili indirektno pridržavaju principa 'ograničavanje cijena''' - naveo je Novak u priopćenju.

''S tim u vezi, Rusija će u ožujku dobrovoljno smanjiti proizvodnju za 500.000 barela dnevno. To će doprinijeti obnavljanju tržišnih odnosa'' - navodi Novak.

Kremlj je u petak priopćio da je Rusija vodila razgovore s nekim članicama grupe proizvođača OPEC+ o svojoj odluci da smanji proizvodnju nafte.

Kopirati
Drag cursor here to close