Tvrde iz UNO-a

Roba se normalno izvozi i uvozi u BiH: Carinske ispostave rade bez zastoja

Samo na graničnom prijelazu Gradiška, navode, u posljednja 24 sata je ušlo u BiH 250 kamiona, dok je u istom razdoblju izašlo 247 kamiona.
Gospodarstvo / Industrija | 18. 03. 2020. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi poslovni procesi u Upravi za neizravno oporezivanje (UNO) provode se potpuno normalno i bez bilo kakvog prekida ili zastoja, priopćeno je u srijedu iz UNO-a BiH.

Sve carinske ispostave u Bosni Hercegovini rade puno radno vrijeme, a uvozni i izvozni carinski postupci se završavaju u najkraćem mogućem roku uvažavajući poštivanje zakonskih propisa.

Direktor UNO-a Miro Džakula obišao je u srijedu granične prijelaze Gradina i Gradiška gdje je promet putničkih vozila znatno smanjen, dok je pojačan promet teretnih vozila i na ulazu u BiH i prilikom izlaza iz BiH.

Ovo konkretno znači da se uvoz roba u BiH, kao i izvoz roba iz BiH prema inozemstvu obavlja potpuno normalno bez obzira na krajnju destinaciju, pojašnjavaju iz UNO-a.

Samo na graničnom prijelazu Gradiška, navode, u posljednja 24 sata je ušlo u BiH 250 kamiona, dok je u istom razdoblju izašlo 247 kamiona.

U skladu sa važećim uputama Vijeća ministara BiH, Uprava je izvršila sve propisane mjere u cilju zaštite od širenja COVID 19. To se prije svega odnosi na organizaciju rada na način koji će osigurati osnovnu osobnu zaštitu zaposlenih u UIO, osiguravanje da rukovoditelji svih organizacijskih jedinica u Upravi budu prisutni na radnom mjestu kako bi se svi poslovni procesi odvijali potpuno nesmetano.

Uprava je, navode, također spremna da organizira preraspodjelu zaposlenih sa jedne na drugu carinsku lokaciju ukoliko to bude neophodno.

 

Kopirati
Drag cursor here to close