Oštar udarac

Obrtnici 'očajni': Rast cijene struje će dovesti do pada svega

''Upozoravamo da će ovaj čin dovesti obrtništvo na granice egzistencijske isplativosti rada, posebno za ona zanimanja gdje je udio električne energije veći.''
Gospodarstvo / Industrija | 13. 10. 2021. u 10:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Najavljeni rast cijene električne energije pogoršat će, ionako težak, položaj obrtnika u Federaciji BiH'', priopćila je Obrtnička komora Federacije BiH.

Navode i kako će veliki broj obrtničkih radnji bit suočen sa smanjenjem konkurentnosti, padom prodaje usluga i smanjenjem produktivnosti.

''Rast cijene električne energije dovest će do naglog povećanja cijena svih proizvoda i usluga koji u svom procesu ovise od električne energije, što će sigurno gospodarstvo i obrtništvo u FBiH učiniti manje konkurentnom. Domaći obrt i gospodarstvo će doživjeti stagnaciju i pad. To bi bio oštar udarac obrtnicima'', navedeno je u priopćenju za javnost.

Kažu i kako obrtnici već ionako plaćaju struju po skupljim tarifama i obrtnici taj izdatak teško podnose, te da će biti još teže.

Obrtnici naglašavaju i da će najavljeno povećanje cijene struje rezultirat ''povećanjem cijena praktično svega što se proizvodi u Federaciji BiH, kao i cijena usluga.''

''Upozoravamo da će ovaj čin dovesti obrtništvo na granice egzistencijske isplativosti rada, posebno za ona zanimanja gdje je udio električne energije veći. Očekujemo ukoliko dođe do poskupljenja struje da će se hitno iznaći rješenje pomoći obrtu i poduzetništvu'', zaključuju na kraju.

Kopirati
Drag cursor here to close