Trening

Podrška proizvođačima jagodastog voća u BiH, evo i kako

Iz USAID-a poručuju da su obuke prilika da se svi sudionici uključeni u proizvodnju, otkup i plasman, prvenstveno maline, ali i ostalog jagodastog voća, upoznaju o aktualnostima i trendovima u suvremenoj proizvodnji.
Gospodarstvo / Industrija | 09. 02. 2019. u 07:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

USAID/Sweden Farma II projekt krajem ovog mjeseca organizira treninge o održivosti proizvodnje jagodastog voća u Jablanici, Tuzli, na Palama, u Rogatici i Bratuncu. 

Iz USAID-a poručuju da su obuke prilika da se svi sudionici uključeni u proizvodnju, otkup i plasman, prvenstveno maline, ali i ostalog jagodastog voća, upoznaju o aktualnostima i trendovima u suvremenoj proizvodnji. 

''Rezultati ostvareni u proizvodnji i plasmanu jagodastog voća u proteklim godinama, prvenstveno kada je proizvodnja i plasman maline u pitanju, dovoljno govore o važnosti i uspješnosti ovih kultura '', priopćeno  je iz USAID/Sweden Farma II projekta. 

Treninzi su otvoreni za sudjelovanje, a prvi će biti održan 18. veljače u 11.00 sati u sali Opštine Rogatica, a zatim 19.veljače u 10.00 sati u sali Opštine Pale, 20.veljače u 11.00 sati u sali Općine Jablanica, 21. veljače u 11.00 sati u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla te 22. veljače u 10.30 sati u prostorijama Doma kulture općine Bratunac. 

Iz USAID/Sweden Farma II pozivaju sve zainteresirane da se odazovu na poziv, te sudjeluju u programu koji će osigurati buduće uvezivanje proizvođača u sektoru jagodastog voća, ali i omogućiti efikasniju proizvodnju i razmjenu dobrih praksi za bolje rezultate u ovoj godini. 

Projekt se realizira u saradnji sa Upravom BiH za zaštitu zdravlja bilja, Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Savezom poljoprivrednih udruženja Jablanica, Kantonalnom privrednom komorom Tuzla i Regionalnom savjetodavnom službom Bratunac.

Kopirati
Drag cursor here to close