GKFBIH

Otvaranje ureda Grupacije automobilske industrije u Njemačkoj

Ured će predstavnici Grupacije automobilske industrije koristiti kao checkpoint i mjesto sastanaka, a zbog intenziviranja aktivnosti koje su planirane u narednom periodu, priopćeno je iz GKFBiH.
Gospodarstvo / Industrija | 18. 12. 2017. u 14:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine (GKFBiH) Mirsad Jašarspahić, za potrebe Grupacije automobilske industrije, a nastavljajući planirane aktivnosti na projektu "Razvoj automobilske industrije FBiH", prošlog tjedna preuzeo je i zadužio ured u okviru Inovativnog kampusa Wolfsburg AG.

Tome je prethodilo potpisivanje ugovora između Gospodarske komore FBiH i Wolfsburg AG o uvjetima i načinu korištenja ureda, kao i ostale infrastrukture unutar kampusa. Wolfsburg AG je vlasništvo kompanije Volkswagen i grada Wolfsburga, a jedno od polja djelovanja je podrška firmama koje se bave proizvodnjom automobilskih komponenti.

Cilj otvaranja ureda je osiguranje uvjeta za intenzivno i institucionalno prisustvo predstavnika Grupacije automobilske industrije kroz partnerski odnos sa Inovacijskim kampusom Wolfsburg AG, a zbog stvaranja pretpostavki za značajnije sudjelovanje bh. proizvođača automobilskih dijelova u Volkswagenu i drugim njemačkim proizvođačima automobila.

Ured će predstavnici Grupacije automobilske industrije koristiti kao checkpoint i mjesto sastanaka, a zbog intenziviranja aktivnosti koje su planirane u narednom periodu, priopćeno je iz GKFBiH.

Tijekom prvog službenog sastanka u uredu Gospodarske komore FBiH pri Inovacijskom kampusu Wolfsburg AG, s partnerima iz Wolfsburga AG precizirani su detalji najavljenog i rezerviranog zajedničkog nastupa kompanija koje se bave proizvodnjom automobilskih komponenti  na internom sajmu Volkswagenovih dobavljača IZB 2018, koji će biti održan  u listopadu 2018. godine u Wolfsburgu.

Radi se o najznačajnijem sajmu za dobavljače Volkswagena, gdje se na jednom mjestu dobavljači sa svojim proizvodima i novitetima predstave predstavnicima Volkswagena i imaju priliku da uspostave značajne kontakte s predstavnicima Volkswagena i njihovim dobavljačima.

Dogovoreno je osiguranje kolektivnog izlagačkog prostora za članove Grupacije automobilske industrije, a s predstavnicima Wolfsburg AG, kao organizatorom sajma, dogovoren je način učešća i ostale aktivnosti, da bi firme iz bh. automobilske grupacije bile predstavljene na najbolji mogući način.

Projekat "Razvoj automobilske industrije FBiH" koji provodi Gospodarska komora FBiH prepoznala je i podržala Federalna vlada, a zbog značaja i potencijala bh. automobilske industrije, preuzimanju ureda i sastanku prisustvovao je i predstavnik Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) te su na najbolji način predstavljeni potencijali i iskustva razvijanja biznisa s bh. proizvođačima.

Izraženo je očekivanje od Vlade i ministarstva da prepoznaju automobilsku industriju kao stratešku granu i osiguraju podršku koja će rezultirati značajnim povećanjem radnih mjesta, povećanjem izvoza, te pružanjem prilike mladim ljudima da ostanu u BiH i svoju egzistenciju osiguraju radeći u automobilskoj industriji.

Privredna komora FBiH će nastaviti započete aktivnosti, te s članovima i drugih strukovnih udruženja predlagati nadležnim institucijama mjere koje će, kao u ovom slučaju, osiguravati bolji startni položaj prilikom osvajanja zahtjevnog tržišta u sektorima visokog stepena finalizacije.

Kopirati
Drag cursor here to close