Inače je raspad sustava ..

Obrtnici apleiraju na nositelje vlasti na svim razinama da donesu set hitnih mjera

Obrtnička komora Federacije donijela je Zaključke te apleira na nositelje vlasti na svim razinama da se ozbiljno pristupi pored zdravstvenih i sigurnosnih mjera i djelu koji bi obuhvatio gospodarske mjere.
Gospodarstvo / Industrija | 23. 03. 2020. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog širenja koronavirusa u Bosni i Hercegovini i susjednim zemljama te utjecajima novonastale situacije na obrtništvo i gospodarstvo Obrtnička komora Federacije zajedno s kantonalnim obrtničkim komorama predlaže i apelira na nositelje vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine da donesu set hitnih mjera za ublažavanje krize u obrtništvu i gospodarstvu. 

Obrtnička komora Federacije donijela je Zaključke te apleira na nositelje vlasti na svim razinama da se ozbiljno pristupi pored zdravstvenih i sigurnosnih mjera i djelu koji bi obuhvatio gospodarske mjere.

  1. Donošenje Odluke o proglašenju izvanrednih okolnosti na nivou države BiH.
  2. Formiranje posebnog fonda koji bi se financirao institucionalnim sredstvima i sredstvima međunarodnih institucija i organizacija, a u svrhu sufinanciranja troškova radnika na bolovanjima i samoizolacije.
  3. Donošenje Odluke o odgodi plaćanja direktnih i indirektnih poreza obrtnicima i privrednicima direktno pogođenim krizom do okončanja iste.
  4. Donošenje Odluke o odgodi, reprogramu na plaćanje kredita obrtničkim i privrednim subjektima i njihovim radnicima iz područja pogođenih pandemijom, kao i planiranje subvencije kamata nastalih za vrijeme pandemije, te osigurati buduće nove linije kreditnih aranžmana pod povoljnim uvjetima.
  5. Donošenje Odluke o oslobađanju obrtnika i privrednika plaćanja doprinosa za vrijme trajanja pandemije.
  6. Donošenje Odluke o oslobađamju plaćanja zakupnima na poslovne prostore i javne površine u vlasništvu javnih poduzeća, lokalnih, kantonalnih i federalnih organa, a koje koriste obrtnici temeljem ugovorenog odnosa do prestanka pandemije.
  7. Omogućiti obrtnicima rad u skladu s novonastalim situacijama.
Kopirati
Drag cursor here to close