Utjecaj pandemije

Novi otkazi u Aluminiju: Bez posla ostalo još 55 radnika

Ministar industrije, energetike i rudarstva FBiH Nermin Džindić kazao je da do službenog prihvaćanja ponude za Aluminij još nije došlo
Gospodarstvo / Industrija | 01. 04. 2020. u 14:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još 55 radnika u mostarskom Aluminiju ostalo je bez posla kao posljedica utjecaja pandemije na ekonomiju, doznaje portal Bljesak.info.

Podsjećamo, prvi čovjek HDZ-a BiH, Dragan Čović ranije je kazao kako će Abraham Group pogone Aluminija iznajmiti i zadržati 200 radnika.

''U vrijeme pandemije koronavirusa s kojom se suočava naše društvo i svijet, s osobnim zadovoljstvom mogu priopćiti da je Aluminij danas i službeno dobio novu šansu od Vlade FBiH koja je uvažila ponudu strateškog partnera'', objavio je Čović na Twitteru.

Čelnika HDZ-a ipak su demantirali iz federalne Vlade.

Ministar industrije, energetike i rudarstva FBiH Nermin Džindić kazao je da do službenog prihvaćanja ponude za Aluminij još nije došlo, objavio je Žurnal.

''Je li to druga šansa ili nova šansa, vidjet ćemo? Ono što piše u tom prijedlogu ugovora, ima tu puno stvari koje treba dodatno doraditi... Iznos kirije je simboličan'', pojasnio je Džindić i za BHRT.

Tvrdnju da je ponuda prihvaćena odbacio je i predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić koji je kazao da Vlada Federacije BiH nije razmatrala Abrahamovu ponudu, nego tek dobila uvid u planirani ugovor.

U mostarskoj tvornici sada je ostalo tek 60 radnika, čija sudbina je još nepoznata.

Radnici sada su dijelom crne statistike, gdje je u roku od samo tri dana na području Hercegovačko-neretvanske županije, prema podacima Službe za zapošljavanje, bez posla je ostalo više od 200 osoba, a koje su temeljem prestanka radnog odnosa zatražile naknadu nezaposlenih osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close