Besmisao

Neugodna pitanja za vlast: Zašto tolerirate profitersko dogovaranje trgovaca naftnim derivatima u BiH

Centar za humanu politiku iz Doboja uputio je dopis s pitanjima predsjedavajućem ministarskog savjeta i predsjednicima entitetskih vlada.
Gospodarstvo / Industrija | 27. 03. 2020. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za humanu politiku iz Doboja uputio je dopis s pitanjima predsjedavajućem ministarskog savjeta i predsjednicima entitetskih vlada.

Pitanja koja bi vjerujemo i svatko od nas želio da nam odgovore. Evo što su ih pitali, za sada bez odgovora.

1. Zbog čega tolerirate oligopolsko tržište naftnih derivata i profitersko dogovaranje trgovaca naftnim derivatima u BiH i ne poduzimate ništa kako bi uredili ovo tržište, onemogućili profiterstvo i prilagodili cijene naftnih derivata cijenama sirove nafte na svjetskom tržištu, s obzirom da su u protekla tri mjeseca cijene sirove nafte niže za 60%, a cijene tečnih goriva na crpkama u BiH smanjene su samo 5%?

2. Zbog čega su naftni derivati koji se prodaju na crpkama u BiH nejednakog i lošijeg kvaliteta od naftnih derivata koji se prodaju u Njemačkoj i što ćete poduzeti da se kvaliteta naftnih derivata na našim crpkama poboljša i uskladi sa onim koji se prodaju u Europskoj uniji?

3. Kada ćete postati potpuno neovisni i odgovorni građanima prilikom određivanja visine i udjela u ukupnoj cijeni akciza i drugih nameta na naftne derivate, cigarete i druge proizvode, s obzirom da ste do sada poslušnički određivali i povećavali ove namete po diktatu MMF i EU?

Kopirati
Drag cursor here to close