Zreli se momci ''kofrče''

Nema viška nafte za Ameriku: Odlučili su da budu zreli momci

"Mi smo, kao Saudijska Arabija, odlučili da budemo zreli momci", rekao je Salman u utorak na konferenciji Inicijativa za buduće investicije u Rijadu.
Gospodarstvo / Industrija | 26. 10. 2022. u 14:45 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Saudijska Arabija odlučila je biti "zrela" nakon nedavne polemike sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) oko proizvodnje nafte, izjavio je ministar energetike kraljevine princ Abdulaziz bin Salman.

"Mi smo, kao Saudijska Arabija, odlučili da budemo zreli momci", rekao je Salman u utorak na konferenciji Inicijativa za buduće investicije u Rijadu.

Ministar investicija Saudijske Arabije Khalid Al-Falih također je odbacio strahove od narušavanja odnosa sa SAD-om, ustvrdivši da su veze između tradicionalnih saveznika "povijesne i čvrste".

Rijad je nedavno izazvao oštre kritike Washingtona zbog odluke skupine proizvođača nafte OPEC+, organizacije kojom predsjedava Saudijska Arabija, da smanji globalnu proizvodnju nafte za dva milijuna barela dnevno.

SAD tvrde da je Saudijska Arabija radila iza kulisa kako bi izvršila pritisak na članove kartela da glasaju za odluku, znajući da će ona biti od koristi Rusiji.

Odluka OPEC+ povećala je cijene nafte na globalnom nivou, što je glavni izvor prihoda za Kremlj dok Zapad i saveznici pokušavaju smanjiti rusku sposobnost vođenja rata protiv Ukrajine koji je počeo u veljači.

Kopirati
Drag cursor here to close