Priopćenje

Naftni komitet u BiH: Cijene goriva u Hrvatskoj više su nego u BiH

Na osnovu podataka kojima raspolaže Naftni komitet u BiH, cijene goriva u Hrvatskoj, koja se navodi kao primjer, više su nego u Bosni i Hercegovini.
Gospodarstvo / Industrija | 01. 04. 2020. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom pisanja pojedinih medija da su cijene goriva na benzinskim postajama u BiH više nego u zemljama regije, iz Naftnog  komiteta u BiH ističu kako se posebno u trenutnim okolnostima treba suzdržati od paušalnih analiza koje rezultiraju pogrešnim informiranjem javnosti i građana.

Na osnovu podataka kojima raspolaže Naftni komitet u BiH, cijene goriva u Hrvatskoj, koja se navodi kao primjer,  više su nego u Bosni i Hercegovini.

Konkretno na današnji dan, 1. travanj, prosječna cijena dizela u Hrvatskoj je za 8 posto viša nego u BiH, dok je cijena benzina viša za 3 posto”.

Također, Naftni komitet u BiH poziva na odgovorno ponašanje i neodstupanje od kvalitete goriva koje se stavlja u promet, što je u interesu građana i potrošača.

Važno je istaknuti da su članice Komiteta, koje zapošljavaju oko tri tisuće ljudi, uložile velike napore da bi osigurale neometano snabdijevanje tržišta Bosne i Hercegovine, u veoma izazovnim uvjetima osigurale uslugu na benzinskoj stanici svim subjektima, kako građanima, tako i službama, institucijama i organima koje se bave upravljanjem krizom izazvanom pandemijom, te u cijelom tom procesu zaštitile svoje zaposlenike koji su najizloženiji u trenutnoj situaciji – prodavače na benzinskim stanicama.

Zbog svega navedenog, još jednom pozivaju medije na odgovorno ponašanje u izvještavanju na ovu temu, kakvo pokazuju tokom izvještavanja na druge teme od javnog interesa u trenutnoj situaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close