3. regionalna konferencija

Mostar domaćin konferencije 'Efikasne i održive vodne usluge u BiH'

Konferencija će okupiti najznačajnije aktere iz sektora komunalnih vodnih usluga iz BiH i regije koji će kroz razmjenu znanja, informacija, iskustava i najboljih praksi...
Gospodarstvo / Industrija | 09. 04. 2018. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: aquasanbih.ba / Inicijalni sastanak Aquasan mreže BiH, Bihać, prosinac 2010.

Treća regionalna konferencija ''Efikasne i održive vodne usluge u Bosni i Hercegovini'' održat će se od 17. do 19. travnja, u Hotelu ''Mepas'' u Mostaru.

Organizacijom 3. regionalne konferencije Aquasan mreža u BiH nastavlja doprinositi unaprijeđenu pružanja održivih komunalnih vodnih usluga i boljoj organizaciji i jačanju ljudskih, organizacijskih i institucionalnih kapaciteta u sektoru, najavili su organizatori.

Konferencija će okupiti najznačajnije aktere iz sektora komunalnih vodnih usluga iz BiH i regije koji će kroz razmjenu znanja, informacija, iskustava i najboljih praksi imati priliku zajednički razmotriti i definirati naredne korake neophodne za daljnji razvoj sektora.

Naglasak konferencije stavljen je na sudjelovanje javnih komunalnih poduzeća i jedinica lokalne samouprave kroz prezentaciju stečenih iskustava i primjera dobre prakse te sudjelovanje u raspravama vijeća i plenarnih odbora. To će omogućiti dijalog o postojećim izazovima u komunalnom sektoru, kao i prijedloge za poboljšanje sadašnje situacije.

Jedan dio programa konferencije posvećen je mladim stručnjacima sektora voda i jačanju dijaloga između obrazovnih ustanova i poslodavaca.

Konferencija je organizirana u suradnji s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Savezom općina i gradova Federacije BiH, Savezom općina i gradova Republike Srpske, Udruženjem ''Vodovodi Republike Srpske'' i Udruženjem poslodavaca komunalne privrede u Federaciji BiH kao i Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH, Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Unsko-sanske županije i Agencijom za vodno područje Jadranskog mora Mostar.

Podršku realizaciji konferencije pružaju Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (GIZ) kroz Otvoreni regionalni fond za modernizaciju općinskih usluga u Jugoistočnoj Europi (ORF MMS), Dunavski vodni program (DWP) kroz Međunarodno udruženje vodovodnih poduzeća dunavskog sliva (IAWD) i Svjetska banka.

Partner ovogodišnje konferencije je Veleposlanstvo Švicarske u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Udruženja za oblasti voda i zaštitu okoliša ''Aquasan mreža u BiH''.

Kopirati
Drag cursor here to close