Bruxelles

Krišto: Nepripremljenost na klimatske promjene utječe na ekonomiju

Krišto je podsjetila na razorne poplave koje su pogodile našu zemlju 2014. godine posljedice čega se u određenim područjima osjećaju i danas.
Gospodarstvo / Industrija | 20. 02. 2020. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine (PS) BiH Borjana Krišto sudjeluje, na poziv predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, u radu Europskog parlamentarnog tjedna 2020.

Drugog dana konferencije Europskog parlamentarnog tjedna 2020 gospođa Krišto je sudjelovala na plenarnoj sesiji ''Postati svjetski lider u borbi protiv klimatskih promjena: Kakva je uloga ekonomskih, proračunskih i socijalnih politika EU?'', priopćeno je iz državnog Parlamenta.

Raspravljajući o pitanjima očuvanja okoliša i borbe protiv klimatskih promjena, parlamentarci su razmjenili mišljenja i stavove o važnosti učinkovite politike u borbi protiv klimatskih promjena kao i o značaju klimatskih promjena za ekonomsku i socijalnu politiku EU.

Foto: PR / Krišto na Europskom parlamentarnom tjednu 2020.

Govoreći u okviru teme, navode, zamjenica predsjedatelja Krišto naglasila je da nepripremljenost na klimatske promjene negativno utječe na ekonomski rast jer usljed ekstremnih vremenskh pojava gospodarski rast biva usporen.

Također, podsjetila je na razorne poplave koje su pogodile našu zemlju 2014. godine posljedice čega se u određenim područjima osjećaju i danas.

Upozoravajući na činjenicu da klimatske promjene nisu pojava koju neka zemlja može pojedinačno riješiti, podcrtala je da je izuzetno važno šte se i Bosna i Hercegovina našla među državama koje su ratificirale Pariški sporazum o klimatskim promjenama kojim su utvrđene ambiciozne mjere i ciljevi za ograničavanje globalnog zatopljenja.

Tijekom Europskog parlamentarnog tjedna 2020 u Bruxellesu zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto susrela se sa predsjednikom Europskog parlamenta David Sassolijem, sudjelovala je u radu niza odbora, te održala više sastanaka sa eurozastupnicima na kojima je razgovarano o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini ali i u Europskoj Uniji, priopćeno je iz Parlamenta BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close