Tribina u Međugorju

Kako zaštiti prirodne resurse Hercegovine

U organizaciji Mreže za ruralni razvoj Bosne i Hercegovine jučer je održana tribina ''Zakonska regulativa u zaštiti okoliša i sudjelovanje javnosti u donošenju odluka''.
Gospodarstvo / Industrija | 24. 11. 2018. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Uvažavanje mišljenja društva u svim segmentima osobito pri donošenju odluka jedini je put ka postizanju više razine razvoja. Mišljenje javnosti u donošenju odluka definirano je Aarhuškom konvencijom kao jedan od preduvjeta pri ispunjavanju europskih kriterija“ kazala je prof.dr.sc. Mirjana Milićević na jučerašnjoj Tribini u Etno selu ''Herceg'' u Međugorju.

U organizaciji Mreže za ruralni razvoj Bosne i Hercegovine jučer je održana tribina ''Zakonska regulativa u zaštiti okoliša i sudjelovanje javnosti u donošenju odluka''. 

Pitanje utjecaja javnosti pri donošenju odluka i pravo Aarhuške konvencije predstavila je prof.dr.sc. Mirjana Milićević, voditeljica Centra za EU integracije i projekte Sveučilišta u Mostaru i fokal point Berneske konvencije Vijeća Europe za Bosnu i Hercegovinu.

Tribina je počela izložbom i prezentacijom prirodnih resursa u Hercegovini, nakon čega se raspravljalo o temama Zakonske regulative, načinu donošenja Studija o utjecaju na okoliš, Sudjelovanju javnosti u donošenju odluka i drugim važnim pitanjima o zaštiti prirodnih resursa i svih komponenti okoliša uključujući otpad i energetske resurse.

Na Tribini je sudjelovala predstavnica Federalnog ministrstva okoliša i turizma mag. Zineta Mujaković, predstavnici županijskih ministrstava, Agencije za Jadrnski sliv i drugi relevantni uzvanici.

Kopirati
Drag cursor here to close