Statistika

Industrija: Što raste a što pada

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, na godišnjoj razini proizvodnja kapitalnih proizvoda je veća za 18,2 posto....
Gospodarstvo / Industrija | 14. 03. 2022. u 11:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u siječnju ove godine u usporedbi s prosincem 2021. bilježi pad za 1,4 posto, dok u odnosu na januar prošle godine, kalendarski prilagođena, bilježi rast za tri posto.

U siječnju u odnosu na prosinac prošle godine proizvodnja energije je veća za 1,3 posto, intermedijarnih proizvoda za 0,7 posto, dok je proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 0,1 posto, proizvodnja kapitalnih proizvoda za 2,1 posto, a proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja je za 9,5 posto.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, na godišnjoj razini proizvodnja kapitalnih proizvoda je veća za 18,2 posto, intermedijarnih proizvoda za devet posto, proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 5,1 posto, proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju za 4,3 posto, dok je proizvodnja energije manja za 5,1 posto.

U siječnju je u usporedbi s prosincem prošle godine u području vađenje ruda i kamena zabilježen rast za 2,4 posto, dok je u prerađivačkoj industriji zabilježen pad od 0,4 posto, te u području proizvodnja i snabdijevanje električnom energijom i plinompad za 1,9 posto.

U siječnju ove u odnosu na siječanj prošle godine industrijska proizvodnja bilježi rast u prerađivačkoj industriji za 8,4 posto, u području vađenje ruda i kamena za šest posto, dok je u području proizvodnja i opskrbe električnom energijom i plinom zabilježen pad za 7,6 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close